Inlägg från: amia01 |Visa alla inlägg
  • amia01

    Hur lagar du mat?

    Har 20-30 maträtter som varvas - korv med potatis/pasta, pannkakor i olika varianter, köttfärssås, olika paj(kyckling, köttfärs, grönsaks mm), stroganoff, köttgrytor (kalops, svamp, tomat, gulasch mm), stekar (rostbiff, grytstek, tjälknöl mm), pytt i panna, fisk(panerat, i ugn mm), kyckling (helstekt, i currysås mm), köttbullar, pannbiff, hamburgare, tacos, wok och thai curry i olika varianter, soppor(grönsakssoppa, köttsoppa, fisksoppa), kyckling med spagetti i ugnen, raggmunk, stekta köttskivor eller fågelbröst med olika tillbehör mm mm
    Brukar bli mer tid för matlagning på helgerna, och sen lite mer snabbmat eller rester under veckorna.

    Lagar väldigt sällan efter recept - kanske ett par gånger per år. Blir sällan bra, och ofta omständigt... Brukar istället prova lite olika rätter som man fått testa på restaurang eller hos andra, men med min "egen" stil då
    Ingen matkasse eller veckomatsedel här, utan tid och behov får styra matvalet. Bor lpngt från affären, men med ett stort förråd av basvaror går det mesta att fixa.

    Mitt tips om man inte lagar mat så ofta är att hitta några "säkra kort" som man blir bekväm med och kan göra enkelt och bra. Då får man en bra grund att utveckla vidare.

Svar på tråden Hur lagar du mat?