• Maria

    Duscha i skolan

    Fy fan vad jag hatade det. Våra duschar var smutsiga dessutom, alltså med damm som fuktats och låg i hörnen, grus och skit man klev i osv. Jag har iaf alltid sluppit att duscha med killarna vilket är en företeelse som är helt grotesk för mig som minns att jag var helt medveten om min kropp och mån om min integritet också i första klass.

    Värst var i andra och tredje klass. Mellan tjejernas och killarnas dusch fanns en låst dörr som killarna naturligtvis hade sparkat sned i botten så den gick att trycka upp ett par cm i bottenpartiet. Alltså trängdes de vid golvet för att se oss nakna. Vi var 9-10 år gamla och vi stod med handdukar som skydd för varandra för man måste duscha, det hade vi lärt oss. Dörren blev fixad men inte i första taget. Det gick väl ett par veckor minimum.

    Det är väl OT men vill nämna de jävla badhusbesöken där allas kroppar kunde granskas i detalj. Hel baddräkt täcker bättre än bikini men fy så obehagligt vi tyckte det var. Första året på gymnasiet blev nästan en parodi där 30 elever förväntas komma till simning och 10 tjejer samt 3 killar dök upp. Vi var 17 år och obehaget hade inte lagt sig. Vilket det till viss del inte har gjort för mig idag heller men då kan jag iaf välja själv.

Svar på tråden Duscha i skolan