Inlägg från: Sandraa L |Visa alla inlägg
  • Sandraa L

    Man är man för gammal 46 år

    Jag tycker att man är för tok för gammal som kvinna, tåget har redan gått och ingen 20åring vill ha en mamma som är närmare 70år... 

    Men det är min åsikt :)  

  • Sandraa L
    iser skrev 2012-12-11 22:05:11 följande:
    Min sambo är 46 år och jag är 29. Vi har en 3 åring och en 3 månaders ihop. Vi är inte främmande för fler barn. Så, nej jag tycker inte att man är för gammal.
    Ja men då är du fortfarande ung eller hur man ska uttrycka det. I den frågan anser jag att det är skillnad på kvinnor och män :) 
  • Sandraa L

    Personligen anser jag inte att man ska skaffa barn när man är så gammal, har barnvagnen blivit någon form av rullator numera? Bara för att samhället är byggt på ett visst sätt så är det samhället som det fel på och inte kroppen. Personligen är jag INTE för mormorsgraviditeter, för i mina ögon är det vad det är. 

    Hur kommer det sig att du inte skaffat barn tidigare? har du inte hittat den rätta förrän nu eller valt karriär framför har du ju på sätt och vis valt bort barnafödande och att att bilda familj, det är min åsikt! Och ska man jämför 25år och 45år som pappa kan jag säga att MIN egna pappa var betydligt mer aktiv, hade mer ork som 25-27åring när vi var små än när han blev pappa så sent som 40+ men min lillebror.

  • Sandraa L

    Det är en stor skillnad på att bli mamma som 29åring och 46åring, vilket urusel jämförelse!

    Sprang 10km gjorde jag senast på gymmet i måndags, gravid som jag är. Frågor på det?

    Varför tror du att det finns en maxålder på att för göra IVF, att man måste vara UNDER 40år gammal för att påbörja behandling, källa vårdguiden. Kan det vara så simpelt som att man sen ÄR för gammal för att skaffa barn? vad tror du. 

    Gällande uttrycket "mormorsgraviditet" är det taget från en läkare som uttalade sig så, även att det var livsfarligt att belasta kroppen med en graviditet när man är så gammal, visserligen var den kvinnan 50+ men TS är ju inte långt ifrån det. 

    Att vara 20år gammal och han en mamma som är 76år är bara sorgligt, inte minst för de kommande barnbarn som med all sannolikhet kommer att berövas en relation till mormor/farmor då hon med all förmodan inte har ork, drabbats av demens om hon ens lever när ts barn skaffar barn. Tänker man inte på sådant, har det ingen betydelse? 

    Hon frågade, JAG svarade och enligt MIG är man för gammal. Sedan tycker inte alla lika. Något som däremot är komiskt är att ni "äldre" mammor har en jäkla massa fördomar om 20åringar som skaffar barn, men ni tål själva inte att bli kritiserade för er ålder... *suck*

     

  • Sandraa L

    Då lär väl någon i 40-50års åldern vara tröttare som VANT sig vid ett bekvämt liv, att sova ut på mornarna och haft det som rutin hela sitt liv? och som sedan ska anpassa sig efter en bebis, gå upp mitt i natten, vem vet om barnet får kolik eller inte osv? 

  • Sandraa L
    sextiotalist skrev 2012-12-13 11:57:38 följande:
    Nej, man är inte för gammal för att bli förälder efter 40, att man har en maxålder beror på att det troligen är svårare att bli gravid med ivf och kostnaderna helt enkelt är för höga.
    Det är inte livsfarligt att belasta kroppen med en graviditet efter, vet några stycken och visst, riskerna med graviditeten är förvisso större.

    Och far/morföräldrar, det är inte för deras skull man får barn. Det finns många barn som av 100 olika skäl inte har kontakt med den äldre generationen.

    Nej, jag håller inte med dig någonstans

    Själv var jag 35+ när jag fick barn och mitt barn har träffat min mormor och farmor flera gånger och har minnen av dom. Vårt barns mormor (morfar dog ung) och farmfor, farfar lever och har hälsan.     
    Enligt dig är man inte det men enligt mig är man det. Varför undviker du frågan om varför de har en åldersgräns? kan du skaffa barn på eget håll och den biologiska klockan ännu inte sagt stopp går det så klart, även fast kroppen oftast stöter ut graviditeten och även det av en anledning. 

    Ska formulera mig annorlunda - varför tror du inte man får påbörja behandling och får hjälp med att skaffa barn när man passerat 40år? men innan dess så får man det.

    Nä naturligtvis är det inte det, men vet själv hur uppskattad min relation till både mor och farföräldrar varit, kan bara jämför mig och min lillebror på 4år gammal som farmor aldrig varit barnvakt åt, hon är för gammal och har ingen ork (76år).

    Du behöver inte hålla med mig, jag håller inte med dig heller men vill gärna ha svar på min första fråga tack :)

    35år är ingen ålder, 46år är däremot det om man ska bli mamma! Skönt att höra att dina föräldrar är pigga, hann också ha min farmors föräldrar i liv i några fåtal år, innan de gick bort. Men hade mina föräldrar fått mig nu hade det förmodligen varit farmor och farfar och inte deras föräldrar. 
  • Sandraa L
    sextiotalist skrev 2012-12-13 12:04:42 följande:
    För min bror var det inga problem alls (45+ som pappa första gången), det var värre för hans betydligt yngre sambo.

    Jga som var 35+ hade inga problem alls, mitt barn vaknade mellan 5 och 6 varje morgon tills han var 6 och somnade kanske vid 20-21. När han var spädbarn sov han ungefär 10 timmar per dygn, inga problem. Det fungerade utmärkt.

    Däremot så var sambons ex betydligt yngre när sambons äldre barn föddes och hon fixade inte de tidiga mornarna (det har hon sagt själv) .
    Nu råkar de flesta av mina vänner fått sina barn mellan 35 och 45 och ingen har upplevt varken att vaknätter, kolikbarn och tidiga mornar har varit jobbigt. Dvs till skillnade från dig så antar jag inte, utan känner tillräckligt många för att kunna säga, det är inga problem, inte för de äldre föräldrarna i varje fall.
    Skönt att höra, men alla är olika. 

    Min dotter sov också hela nätter från spädbarn och gör det än (3år gammal). Ammade 2-3gånger per natt tills hon var ca 8månader sedan blev det välling. Var inte ett dugg trött, däremot hade hon en period med nattskräck runt 1års åldern då hon sov oroligt, vaknade ofta och jag var inte tröttare för det, även fast det klart kunde vara kämpigt emellanåt men när de är så små sover man ju oftast efter lunch med de. 

    Sedan är det SKILLNAD att vara mamma och pappa i det avseendet. Vissa är morgonmänniskor andra inte, tror det spelar mer roll än åldern i sig när det kommer till det. 
  • Sandraa L
    sextiotalist skrev 2012-12-13 12:14:37 följande:
    Någon stans har man satt gränsen. Ja, det är svårare att få barn ju äldre man blir, men det är inte farligt eller omöjligt. 

    Du är inte mer än 19 år enligt din presentation. Jag är ledsen, men jag har svårt att ta någon på allvar som berättar hur vi älder mår och vad vi klarar av, när man inte ens upplevt det själv.
    Du kanske skall läsa lite historia, det var inte alls ovanligt med mammor som fick barn vid 45+  för 100 år sedan, då preventivmedel inte fanns, det var inte vanligt med unga föräldrar heller. (man skaffade barn först när man gifte sig)
    Fortfarande
    Man sätter en gräns, troligen tagen utifrån sannolikheten att lyckas med en IVF (IVF-behandling beror mig veterligen på tidigare svårigheter att få barn, inte redan väldigt fertila), det har inget med att man är för gammal att få barn, utan att det är svårare att få ett resultat av IVF, troligen pga dessa redan har svårigheter.

    Så länge en kvinna har livsdugliga ägg, så kommer hon kunna bli mamma och får hon en fullgången graviditet så har naturen sagt, ja, du är frisk nog att bli förälder.          
    Du menar på att jag inte kan utgå från min omgivning och de människor som jag träffat på grund av min ålder, det säger ju mer om dig än om mig. Du däremot kan jämföra ditt liv som 20åring, för 20år sedan och du tror på fullaste allvar att det lika idag 2012 som då? 

    Ja för 100år sedan var det så, jag har läst historia, men det var DÅ och inte nu.

    Antar att det finns en mening med allt och blir man gravid i 46års åldern, inte får missfall eller ett sjukt barn så var det väl meningen. Personligen skulle jag aldrig våga chansa och utsatta mig och det eventuella barnet för det. 
  • Sandraa L
    sextiotalist skrev 2012-12-13 12:29:44 följande:
    Men den stora skillanden mellan dig och mig var att, för det minns jag, att jag som 20-åring inte ansåg hur 40-åringar skulle leva, om de skulle skaffa barn eller inte. Jag antog att de var vuxna nog att kunna ta de beslut som de ansåg var bäst för dom.
    Att jag minns det, var för att min moster fick barn som 47-åring och jag lovar, det var ingen, varken i släkten eller bland mina vänner, som reagerade negativt. De enda kommentarna som, "häftigt", "oj, vilken krutkvinna", "vad roligt, då vet man att man har tiden för sig"  
    Ja och på så sätt har det väl ändrats, mycket på grund av forum som dessa, media och annat som uppmärksammar vad som är rätt och fel, vad andra ska tycka eller inte. Det är inte så att jag som 20åring skriver en tråd - är jag för ung för att skaffa barn? om jag själv känner mig redo och vill skaffa barn. Förstår du hur jag menar. Jag förstår inte varför TS startade en tråd från första början om hon känner att det här är vad hon vill och att det är rätt för henne och hennes partner. Vet även många barnmorskor som har en bättre inställning till yngre som föder än till äldre, som de sa på gyn här senast. Du är i en perfekt ålder för att föda barn, det är inte meningen att man ska föda barn när man är så gammal som många är idag. Har även hört liknande resonemang från barnmorskor och läkare tidigare. Så antar att hela samhället har en förvrängd syn på kvinnor långt över 40år som skaffar första barnet. 
Svar på tråden Man är man för gammal 46 år