Inlägg från: nea med 2 |Visa alla inlägg
  • nea med 2

    Vår anknytning till barnet

    Första barnet 130825 skrev 2013-10-07 18:17:18 följande:
    En tanke till, i början av 70-talet när min mamma adopterade fick man vara hemma 3 månader med barn som var adopterade. Idag lika länge som en person som fått egna barn? Ett spädbarn vill många mammor amma och det kan man inte lämna bort hur tidigt som helst. Men ett barn som är adopterat och flera år, då borde man inte behöva vara hemma lika länge som med ett nyfött barn. Varför blir ni inte fosterföräldrar? Är ingen skillnad mot att adoptera förutom ersättningen. Vid äggdonation eller spermadonation blir barnet i vart fall den ena förälderns. Det är så roligt med föräldragruppen som snart startar, babyrytmik, babysim, grupper på Facebook med personer som alla fått barn samma månad. Alla hormoner, närheten av att amma. Jag skulle gärna kunna vara gravid och ha spädbarn hela livet, även om jag vet att många andra inte upplevt det så mysigt. Varför är det så svårt att förstå att det betyder mycket för mig att ha någon som är min riktiga familj och släkting för första gången?
    Jag måste fråga varför du måste trycka ned adoptivföräldrar som kanske inte kunnat få biologiska barn- ser du något nöje i det? Ja, jag har fött barn själv, och ja, jag ska adoptera- fast jag kan få biologiska barn. Gläds åt dina barn istället,  och låt andra glädjas åt sina!  Viktigast dock; Visa hänsyn och respektera andra människors olikheter!!
  • nea med 2

    Björnbärspaj; i en annan tråd diskuteras just problemet med att folk som mår dåligt söker sig till denna tråd för att det finns folk som faktiskt bryr sig. Folk som har ett behov av att någon bryr sig om vad de tycker. Låt tråden dö ut, och låt tjejen som mår dåligt söka sig till en annan tråd. Lycka till Björnbärspaj! Och Första barnet: Hoppas du får den psykologhjälp du är i så stort behov av!

Svar på tråden Vår anknytning till barnet