Gårdagens middag, men ett ursprungligt recept från Linas matkasse. Love it!
Skivad halv purjolök fräses i smör, pudra på en matsked vetemjöl. Häll i 1 dl mjölk, 1 dl grädde, 1 dl vatten och en fiskbuljongtärning. Koka upp. 600 g rödspättafilé (köper färsk från fiskdisk) lite salt och peppar på, rulla ihop dessa och lägg ner i såsen. Sjud under lock i ca 10 minuter.
Serveras med ris. Tillbehör blomkål och morötter som puttrat en sväng i saltat vatten.
Kalas gott!
Dagens middag är en tidigare Coop kasserätt.
Lägg i 500g kolja i en ugnsform (köper färsk i fiskdisk), salta och peppra, lägg även i halverade cocktailtomater, 3 msk kapris, knippe salladslök skivad. Häll på 1,5 dl grädde och 0,5 dl mjölk. In i ugn, 200g ca 15 minuter. Serveras med potatis.