• Äldre 5 Dec 15:42
    6078 visningar
    9 svar
    9
    6078

    HJÄLP! Hur startar man en webshop?

    Hej hej allihopa, jag vill starta en webshop, kan någon informera mig EXAKT om hur man gör? Dvs varenda liten detalj. Fär i stora drag så vet jag hur man gör, men jag behöver lite mer detaljinfo än att man gör marknadsundersökningar och fixar ett domän


  • Svar på tråden HJÄLP! Hur startar man en webshop?
  • mrsSta­tham
    Äldre 5 Dec 15:45
    #1

    I vanliga fall tar man hutlöst mycket betalt för sådant.
    Hoppas att du hittar någon sponsor, någon som vill ge en okänd en julklapp eller bara är för mycket ledig och brinner för att jobba ideellt. 


    Bara två saker är oändliga
  • Äldre 9 Dec 14:45
    #2

    Att bygga en webbshop är inte helt lätt. Jämför det med att skaffa, och underhålla, en butikslokal - INTE med att göra en webbsida. 

    Kan du HTML (helst HTML5), CSS, PHP, MySQL och nån CMS? Har du lite koll på kryptering av trafik?
    Om inte - försök inte bygga själv om du inte är beredd att plugga *mycket* innan. 

    Vad innebär webbshop för dig?
    Kortbetalning/PayPal/Payson/Internetbank direkt på sidan eller bara ett formulär för beställning?
    Betalningssystem kostar en hel del - både till den som bygger sidan och till VISA / MasterCard som har en årsavgift. En hyfsat realistisk gissning är att den totala kostnaden blir c:a 15000-30000, samt 2000-4000 / år. 

    Finns företag som specialiserat sig på just detta, kolla på tex.  www.talex.se/prices_sve.htm
    Observera att deras priser INTE inkluderar själva webbsidan utan bara är för betalningshanteringen.

    Om jag låter "besserwissrig", så är det inte alls meningen - är du en klippa på webbknackande är det bara att kolla en valfri betalningslösning och implementera den på sidan. Annars tror jag att du kommer må bättre av att koncentrera dig på det du ska sälja, inte på att bygga webbshopen - låt nån annan göra det. Ett tips är att köpa någon som kan "Joomla!" att bygga sidan åt dig. Gör en skiss vad du har tänkt dig och ring en webbyrå. 

    Lycka till!
     

  • Äldre 9 Dec 14:47
    #3

    Det enklaste är att köpa en färdig plattform. Behöver inte alls vara speciellt dyrt. Titta på www.textalk.se som är en av många lösningar. 

  • Äldre 9 Dec 14:56
    #4
    Alis skrev 2012-12-09 14:47:55 följande:
    Det enklaste är att köpa en färdig plattform. Behöver inte alls vara speciellt dyrt. Titta på www.textalk.se som är en av många lösningar. 
    Oj! Det där var *riktigt* billigt. Känns som att det var för billigt, nästan... Hm... Klart värt att testa, hursomhelst.
  • Äldre 9 Dec 15:05
    #5

    Tack för alla bra tips! Var nog dock lite otydlig kanske, alltså med webshop menade jag inte just bara hur jag bygger upp sidan urtan även hur man gör för att hitta grossister att köpa in varor för etc. Känns rätt pinsamt att fråga om d¨jag faktiskt pluggat sånt här, men läste mest marknadsföring...


  • Äldre 9 Dec 15:44
    #6
    adaeze skrev 2012-12-09 15:05:51 följande:
    Tack för alla bra tips! Var nog dock lite otydlig kanske, alltså med webshop menade jag inte just bara hur jag bygger upp sidan urtan även hur man gör för att hitta grossister att köpa in varor för etc. Känns rätt pinsamt att fråga om d¨jag faktiskt pluggat sånt här, men läste mest marknadsföring...
    Jag tror du får specificera vilken bransch det gäller för att få förslag på grossister du kan ta kontakt med. Sen för att påpeka det uppenbara så finns det många webbutiker som köper från grossister och säljer till slutkund på nätet så konkurrensen är rätt hård i dom flesta branscherna men du kanske har hittat något smalt behov som ingen annan webbutik tillgodoser vad vet jag.
  • Mon 14 Oct 2019 18:15
    #7

    Behöver nog köpa i större volymer för att det ska vara lönsamt.


    Testa att starta en liten webbshop som du sedan utvecklar med tiden.


    Finns några grossister här:
    https://hittagrossister.se

  • Thu 24 Oct 2019 15:56
    #8

    Om man jobbar i en nischad bransch så ger man inte gärna ut sina grossister hur som helst... Det ligger mycket (!!) jobb bakom att hitta bra fabriker, bra återförsäljare, få fram rätt kvalitet och kvantitet... Det är inte så lätt att man kan få ett färdigt koncept från en tråd på nätet om hur man gör. Om du inte vill leta reda på allt själv, försök hitta en mentor, någon du kan få göra någon typ av praktik hos kanske? Där du i utbyte av jobb får tips och hjälp. 
    Annars finns det folk som säljer nystartade eller mindre etablerade webbutiker, där dom har gjort grovjobbet men sen inte har tid eller ork att driva den faktiska försäljningen. Att du behöver registrera dig som företagare hos SKV, anmäla för momsförsäljning, kolla upp namn du tänkt använda hos Bolagsverket osv antar jag att du vet? 

    Hur som helst, har du inte kollat på verksamt.se så gör det. SKV ordnar ofta utbildningar/föreläsningar om eget företagande också. 

  • Sun 8 Dec 2019 09:14
    #9

    Det vore kanske bra att  få reda på inom vilket område du tänkt bedriva en webshop? Som du kanske förstår så är det en viss skillnad om du tänkt erbjuda juridiska tjänster via en webshop eller tänkt sälja lösgodis via en webshop.

Svar på tråden HJÄLP! Hur startar man en webshop?