• ulfsas

    Helkroppstråden

    justnextdoor skrev 2013-04-20 12:12:22 följande:
    Oj oj oj!!! Solen skiner!! Vackra kvinnor!

    Ulfsas! Flög du idag? Kanske körde du mig då?
    Nej, idag är jag ledig.
    Skall just till att gå ut och se om någon dansant tjej finns på det lokala haketSkrattande 
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas
    Anonym skrev 2013-04-20 18:17:25 följande:
    Du? Det är skrämmande att du som om är Flygkapten inte vet att ALL elektronisk utrustning skall vara avstängd under start och landning, detta gäller även på flightdeck
    .Flightmode likaså. Läs på!
    Punkt.

    Mvh

    Flygvärdinnan
    Då är du nog lite fel ute. Förutom att det är jag som bestämmer om och var jag har på i cockpit såsom kameror och filmkameror. Detta eftersom det är jag som bestämmer ombord.
    Telefoner har vi exempelvis alltid avstängda.
    Jag har exempelvis haft några journalister som filmat och plåtat i cockpit. Fick förfrågan av bolaget och om jag godkände att de då just filmade och tog kort. För övrigt så har vi iPads, en per pilot, på i cockpit med flightmode på naturligtvis detta även i start och landning. Snart kommer alla våra in och utflygnings''papper'' att vara på iPaden även då under hela flygningen.

    Inte så smart att vara så kategorisk om man inte har torrt på fötterna.

    Kanske dags att ta fram manualen och läsa på. 

    Mvh

    KaptenGlad 
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas
    Nanime skrev 2013-04-21 12:39:40 följande:
    *slap* Läs trådstarten! har du inget snällt att säga så häll käft! *ARGH*
    Håller med. Inte stämde det heller.
    Det verkar som om många som är anonyma är det enbart för att kunna vara elaka och försöka att såra andra som enda mål. Svagt och patetiskt tycker jag.

    Själv fick jag en släng av anonymsleven igårkväll läste jag. Kan kommentera i separat inlägg om någon vill.
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas
    Anonym skrev 2013-04-21 13:30:22 följande:
    Nu är detta en tråd om kroppar men efter att ha blivit påhoppad så ställer jag frågan om jag skrivit otrevligt till någon av er eller om jag på annat sätt uppträtt störande eller felaktigt?

    Den sura anonyma ev flygvärdinnan insinuerade att jag raggade på jobbet. Det får man väl göra om man vill men det har jag inte gjort någonsin. Har däremot tackat nej några gånger.
    Fast jag kanske skall börja. Där finns det redan många par bland piloter och flygvärdinnor så jag vore inte bland de 1000 första paren så unikt vore det inte.
    Håller helst isär jobb och kärleksliv.

    Till sist så skrev denna anonyma flygvärdinna att man inte får ha på elektronik under flygning vilket normalt sett är helt rätt. Det gäller för henne och passagerarna. I cockpit har vi exempelvis iPads på och i flightmode under flygning även under start och landning. Snart kommer våra landningspapper att vara elektroniska och då är det svårt att stänga av dem när de behövs som mest, alltså i just start och landning. Även kamera och videokamera kan vara tillåtet om kapten beslutar så. Lite löjligt att komma med tvärsäkra påståenden om andras jobb som man vet väldigt lite om trots att det bara skiljer en dörr emellan.

    Normalt sett är mina kollegor i kabinen väldigt trevliga så jag undrar om denna kvinna verkligen är en riktig flygvärdinna? Hon verkade veta vem jag är så då går det att hitta mitt nr via eniro och då är du välkommen att slå en pling så kan vi reda ut det som du stör dig på.

    En sak till, allt är inte raggning här i livet och det finns några anonyma trådar där experter på olika jobb bl.a svarar på frågor, så tänkte jag med att lägga till mitt jobb i sidfoten. Har också fått frågor som rör flygrelaterade saker som folk undrar över. De andra uppgifterna tycker jag inte heller är så farliga så att någon behöver bli upprörd.

    Sedan är det ju bara så små, fega och låga människor som bara vågar uttala sig bakom en anonym osynlighetsmantel och då alltid med personliga påhopp. Kan nog säga att jag tål betydligt mycket mer än så här för att rubba mig.

    Ursäkta detta långa OT-inlägget men ni kanske kan förstå varför det skrevs.

    Ha en fin dag allaSolig 
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas
    Anonym skrev 2013-04-22 16:39:20 följande:
    Kära Ulf, du har inte blivit påhoppad, du har blivit ifrågasatt.
    SAS har inte bett dig att vara talesman ...Du tänkte inte på det..

    Du har fortfarande fel ang elektronik, det är inte tillåtet under start och landning oavsett vilken sida av dörren man sitter. Faktiskt.   

    Mvh

    Flygvärdinnan
    Kära? Raggar du på mig nu eller? Det får man inte göra som flygvärdinna på FL. Man bör ju inte skriva att man är flygvärdinna heller för det blir då så schlajmigt.

    Jag är inte talesman för SAS men jag kan efter bästa förmåga försöka att svara på de många flygrelaterade frågor som folk har. När jag är på en fest exempelvis så brukar det bli många frågor om flyg. På den nivån svarar jag här om nu någon har intresse nog för att fråga.

    Ang det där med elektronik som du tydligen inte har förstått. Vi HAR ju redan IPads i cockpit. Dessa är i flightmode under hela flygningen. Som jag tidigare skrev så kommer snart alla våra ut/inflygningspapper att finnas där elektroniskt och dessa kan man ju inte slå av när man behöver dem som mest. Hur förklarar du det? Electronic flightbag?

    Nu till alla er andra så hoppas jag att vi iom detta kan få tråden OnTopic igen men det är ju anonym som så modigt kommer med sina ifrågasättanden.

    Till flygvärdinnan så bjuder jag in dig till cockpit så kan du personligen få allt förklarat på rätt ställe. Alltså inte här.
    Ta med en kopp kaffeKaffe med två mjölk när du kommer bara. 
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas


    Låt nu detta bli slutet på dessa OT inlägg.
    Låt se det som denna tråden handlar om igenSolig 
    Man, flygkapten, 192 cm, 49 år, Sundbyberg, singel ;)
  • ulfsas

    Ser ut som om mitt "God morgon" försvann här ovanför så jag gör ett nytt iPadtest.
    Frullen väntar :)

  • ulfsas
    FjärilVingad73 skrev 2013-05-08 09:45:32 följande:
    Fasiken, känner inte igen slottet!

    Frankrike nånstans?
    NixSkrattande
    Man, 49 år, Sundbyberg.
Svar på tråden Helkroppstråden