• Anonym

    Är detta ok? Kan knappt andas!

    stackars dig...så respektlöst....ta in på hotell  inatt och åk hem imorgon/kram

  • Anonym
    Bevabus skrev 2012-12-24 23:15:56 följande:
    Tycker nästan du borde ringa ambulansen bara för att få det upptryckt i familjens nyllen hur FEL dem har. Det kan säkerligen ambulanspersonalen göra dem medvetna om!
    Va faaaan vad folk är dumma. Gör du så annars också? Uppehåller oss med skit för att trycka till någon annan medan lilla tant asta får vänta på oss när hon brutit benet eller har en infarkt på g. Jag hoppas att julsnapsen är den som sköter ditt tangentknappande nu för jag skäms över dig.
  • Anonym
    Anonym (Förbannad) skrev 2012-12-24 23:37:27 följande:
    Jag tänker inte ringa någon ambulans. Syrran är 12 år yngre och söndercurlad. Således inte så otroligt att föräldrarna backar upp henne. Jag har ingen kortisonspray. Pollen långtidsbehandlar jag mot (förebyggande) och katter är ju inte som nötter. Har man ätit en nöt behöver man snabb behandling, katter brukar ju kunna undvikas.
    Jag håller helt med dig. Blev bara otroligt less på den som rådde dig att ringa en ambulans i onödan. Sådana hämtar jag varje dag och man vill varje gång bara hiva ut dom i farten i närmsta dike...
  • Anonym
    Bevabus skrev 2012-12-24 23:47:44 följande:

    Jag vet hur det känns när man inte kan andas för att man har en allergisk reaktion och ibland blir det faktiskt jäkligt otäckt. Klart jag inte tycker TS ska ringa för att ge familjen ett uppvaknade, min poäng var att det kunde vara en bonus om hon nu ringer en ambulans. När man inte kan andas så att det piper i luftrören, då tycker inte jag man ska känna sig skyldig över att ringa en ambulans. Första gången det hände mig blev jag oerhört rädd. Och om TS hade ringt så hade larmcentralen kunnat avgöra ifall de tyckte hon skulle få hjälp direkt eller ifall Asta med det brutna benet skulle prioriteras.
    och du fattar väl själv att jag syftade på de fall där vi redan är upptagna med en onödig patient och att vår bil då inte kan omprioritera och dumpa henne på vägen för att ta en mer högprioriterad patient vars larm kommer in just då.

    suck. 
  • Anonym
    Anonym (Förbannad) skrev 2012-12-24 23:53:28 följande:

    Ok. Jag ska dra på mig fleecestället och sova i ett 5-gradigt rum nu. Imorgon när dottern har vaknat kör vi 10 timmar hem igen. Nästa jul blir i Götet.
    Fasen vad jag tycker synd om dig. Verkligen, hoppas resan ner går smidigt iaf.
  • Anonym
    Anonym (Förbannad) skrev 2012-12-24 23:04:49 följande:

    Jag har ringt runt hela grannskapet, men inget. Det skulle dock inte hjälpa så långt.
    Och ingen annan du kan sova hos? Har ingen bensinmack öppet? De säljer allergimedicin...
  • Anonym
    Mamma till W skrev 2012-12-25 09:55:01 följande:
    Vi firade med mina svärisar och de har en allergivänlig hund! Dock inte allergivänlig för mig... Tog med mig astmamedicin men den visade sig vara... Slut! Gick lös här hemma efteråt och hittade totalt... 3 tomma bricanyler! Ska tillbaka dit idag igen och jag vet inte hur jag ska lösa problemet då jag kan få ny astmamedicin tidigast efter nyår (väntetid på recept)...
    Synd att du slarvade. Men Bricanyl är en vanlig medicin. Finns ingen i omgivningen som kan låna ut?
  • Anonym

    Diskussionen har spårat ur. Frågan var om TS ska anses överkänslig för att hon känner sig besviken över att hennes systern, utan förvarning, kommer med sin katt till julfirandet. Självklart är det inte att vara överkänslig.
    Det som  är märkligt i denna historia är att systern tar med sig en katt, för hon bör väl känna till TS allergi?

    Att komma och säga att TS har sig själv att skylla för att hon inte hade med sig medicin är inte adekvat; hon visste inte att hon skulle fira jul med en katt. Medicin är inget som är roligt att stoppa i sig för att s a s vara på säkra sidan, det är bättre att låta kroppen slippa mediciner i så stor utsträckning som möjligt.

    Har själv en väninna som har skaffat katt trots att hennes är mycket allergisk. Även jag är allergisk mot katter, men väninnan tar det med en axelryckning och tycker att man ska proppa i sig allergitabletter och komma hem till henne. Skitkul.

  • Anonym
    sextiotalist skrev 2012-12-25 14:26:46 följande:
     Nej, Ts skulle inte proppa i sig mediciner i onödan, men att som allergiker inte ta med sig medicin är dumt, speciellt när man är allergisk mot så vanligt husdjur som katter. .

    Sedan är det hänsynslöst av systern att ta med sig en (dessutom inne-) katt till en lägenhet där en allergiker vistas. Hade det varit ett stort hus, där katten hade kunnat vara i ett rum, så hade det kanske fungerat.    
    Ja, det kanhända att katter är vanliga husdjur, men om man åker hem till sina föräldrar, tror jag, att det är ganska naturligt att man tänker att där inte finns några katter om det inte har informerats om motsatsen - speciellt om man som deras barn är kattallergiker. Nu var det förvisso TS´ syster som tog med sig en katt, men det gör inte saken bättre. Självklart tar man inte med sig en katt till en tillställning där det finns kattallergiker - speciellt inte utan att förvarna om det!
Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!