• Bevabus

    Är detta ok? Kan knappt andas!

    Jag är också kattallergiker och vet hur jobbigt det där är! Jag vet därför också att du inte kommer kunna sova inatt för det är omöjligt när man har svårt att andas. Jag har prövat att sova i hus med katter i ett par gånger innan och det har varit skitjobbigt att ligga ned. Jag har fått stå vid ett fönster och dra djupa andetag. Det enda jag kan råda dig till nu är att ge din syrra en jädra utskällning och sedan leta efter ett hotell eller vandrarhem att ta in på, förhoppningsvis finns det något öppet nu!


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus

    Finns det ingen annan som har med sig Cetirizin förresten? Det är ju en receptfri allergitablett som rätt många brukar ha hemma i apoteksskåpet.


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus

    Usch stackare jag tycker nästan du ska ringa en ambulans så du får spendera natten på sjukhus och så får du medicin. Säg att du har fått en rejäl allergisk reaktion på en katt. När ambulansen kommer dit så kan du förklara för personalen att det var oväntat att din syster skulle ta med sig en katt, de kommer säkert ha sympati för dig! Du ska inte behöva spendera natten såhär för du kommer inte få sova en blund! Imorgon kan du åka tillbaka till din hemstad. Såna här allergi och astmaanfall kan dessutom förvärras ju längre tiden går, det sätter sig ju trots allt på luftrören så det är inget att leka med.

    Vad säger din syster nu förresten? Har hon ens bett om ursäkt eller reagerat över att du andas så att det piper?
    Du kan be henne sätta ett sugrör i munnen och hålla för näsan så kan hon få känna på hur jäkla lätt det är att andas när man har allergiastma. Det är verkligen fruktansvärt, jag lider med dig ska du veta!


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus
    Anonym (Förbannad) skrev 2012-12-24 23:13:15 följande:
    Syrran och mina föräldrar är sura för att jag överreagerar. Jag har öppnat fönstren i mitt sovrum för att vädra ur och tänker sova med fönstren öppna. Imorgon åker jag hem.
    Tycker du kan ta fram några länkar på datorn till hemsidor med information om allergi. Som de kan få läsa. Väldigt tråkigt att de beter sig såhär illa, på Julafton dessutom.
    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus

    Tycker nästan du borde ringa ambulansen bara för att få det upptryckt i familjens nyllen hur FEL dem har. Det kan säkerligen ambulanspersonalen göra dem medvetna om!


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus
    Anonym skrev 2012-12-24 23:32:35 följande:
    NEJ. man ska INTE ringa efter en ambulans när den inte behövs för att få sympati. Vad i helvete? Tror du inte att vi har bättre saker att göra när vi jobbar än att lösa familjetjafs?? Och nej, jag kan faktiskt se om någon har en livsfarlig reaktion eller ej och skulle INTE tycka synd om ts om hon ringde oss i det läget och av den anledningen. Bevisligen finns det massor av folk som kan köra henne i hennes icke akuta tillstånd. Pucko!

    Ts - jag tycker att din syrra är en idiot. Så det jag skrev ovan var inte riktat till dig. Skäll ut kvinnan! 
    Anonym skrev 2012-12-24 23:34:04 följande:
    Va faaaan vad folk är dumma. Gör du så annars också? Uppehåller oss med skit för att trycka till någon annan medan lilla tant asta får vänta på oss när hon brutit benet eller har en infarkt på g. Jag hoppas att julsnapsen är den som sköter ditt tangentknappande nu för jag skäms över dig.

    Jag vet hur det känns när man inte kan andas för att man har en allergisk reaktion och ibland blir det faktiskt jäkligt otäckt. Klart jag inte tycker TS ska ringa för att ge familjen ett uppvaknade, min poäng var att det kunde vara en bonus om hon nu ringer en ambulans. När man inte kan andas så att det piper i luftrören, då tycker inte jag man ska känna sig skyldig över att ringa en ambulans. Första gången det hände mig blev jag oerhört rädd. Och om TS hade ringt så hade larmcentralen kunnat avgöra ifall de tyckte hon skulle få hjälp direkt eller ifall Asta med det brutna benet skulle prioriteras.
    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Bevabus

    Jag lämnade den här tråden igår kväll efter att ha gett TS förslaget om att ringa ambulans, för jag kände mig fruktansvärt påhoppad (av personer som påstår sig jobba som ambulanspersonal dessutom). Jag brukar inte ta saker personligt här men det var Julafton så jag blev extra ledsen över deras okänslighet.

    Någon frågade mig om jag själv någonsin har ringt ambulans för mina "överdrivna" allergiproblem och svaret är Nej det har jag inte. Men istället har jag t.ex. legat hemma hos en bekant en hel natt med samma problem som TS. Jag ville inte väcka min bekanta och störa för hon bodde ut i en Stockholmsförort med en halvtimme till närmsta sjukhus. Istället bet jag ihop, med luftrör som pep, en oförmåga att sova och så tung andning att jag knappt fick luft. Jag stod med huvudet hängandes utanför fönstret hela natten och tog mig snabbt hem morgonen därpå. Jag ringde inte ambulans just för att jag visste att andra har det värre som någon nämnde. Men dagen därpå var jag helt slut i kroppen och mina lungor hade för fan träningsvärk!! Jag hostade hela den dagen och kände hur musklerna var helt slut efter nattens allergireaktion. Jag hade Cetirizin med mig men sådana tabletter hjälper inte vid sådana fall. Jag hade ingen starkare medicin just då för jag trodde inte jag skulle reagera på hennes katter då de knappt hade nå päls alls. Men ibland missbedömer man en situation. Och jag ångrar verkligen inte att jag rådde TS att ringa ambulans. För som jag sa igår så kan det snabbt slå över och bli livshotande. Man förvärrar dessutom sin egen allergi genom att utsätta sig för det man är allergisk emot. Bara det kan göra så att bägaren rinner över helt plötsligt. Ville bara säga det, för jag orkade inte argumentera nå mer med personer som inte tog människors ANDNINGSPROBLEM  på allvar igår kväll. på självaste Julafton. Nog fan ska man ta det på allvar när en människa knappt får luft.


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!