Inlägg från: Anonym (Förbannad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förbannad)

    Är detta ok? Kan knappt andas!

    Jag är astmatiker och allergisk mot allsköns pälsdjur, men framförallt katter. Vi har i år rest från Göteborg till släkten i Ö-vik för att fira jul. Idag vid 12 dyker syrran (som bor i stan) upp med sinkatt! Lägenheten är nu full av katthår. Mina ögon är röda och kliar och rinner. Jag nyser. Näsan är täppt. Det piper när jag andas. Jag har utslag som kliar på hela kroppen. Eftersom jag inte förvarnats har jag inga allergimediciner med mig och apoteken är stängda. Känner mig så besviken. Jag är så trött och mår dåligt. Jag funderar på att åka hem imorgon. Är det verkligen ok att göra såhär? Överreagerar jag?

  • Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!
  • Anonym (Förbannad)

    Jag är mest allergisk mot pollen och katter. Under sommarhalvåret åker jag ingenstans utan piller men på vintern undviker jag istället katter. Min allergi är så kraftig att medicinerna verkar inte fullt ut förrän efter 4-5 dagar. Allergin är också så kraftig att jag har kraftiga besvär trots dubbel medicinering. Jag hade själv katt som jag fick ge bort när allergin uppdagades för 5 år sedan. I somras fick vi ställa in vårt besök då morsan skulle vara kattvakt åt syrrans katt.

  • Anonym (Förbannad)
    Bevabus skrev 2012-12-24 22:59:54 följande:
    Finns det ingen annan som har med sig Cetirizin förresten? Det är ju en receptfri allergitablett som rätt många brukar ha hemma i apoteksskåpet.
    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.

    Jag har ringt runt hela grannskapet, men inget. Det skulle dock inte hjälpa så långt.
  • Anonym (Förbannad)

    Syrran sover över och ville inte lämna katten över natten. Synd om katten, men inte mig tydligen.

  • Anonym (Förbannad)

    Syrran och mina föräldrar är sura för att jag överreagerar. Jag har öppnat fönstren i mitt sovrum för att vädra ur och tänker sova med fönstren öppna. Imorgon åker jag hem.

  • Anonym (Förbannad)
    MissSandra skrev 2012-12-24 23:10:03 följande:
    Om du är så allergisk så ta med dig medicin! Visste hon om-respektlöst. Visste hon inte-kan ju då inte hjälpas!

    Jag är allergisk mit katt och mediciner hjälper först efter några dagar och ändå inte fullt ut. Därför undviker jag katter, i likhet med läkarens ordination.
  • Anonym (Förbannad)
    Bevabus skrev 2012-12-24 23:14:27 följande:
    Tycker du kan ta fram några länkar på datorn till hemsidor med information om allergi. Som de kan få läsa. Väldigt tråkigt att de beter sig såhär illa, på Julafton dessutom.
    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.

    De vet ju om mina besvär sedan innan. De är sura för att jag tänker åka hem. Syrran ska åka hem imorgon och menar att vi kan dammsuga då. Noll koll, med andra ord.
  • Anonym (Förbannad)
    Betty Boop skrev 2012-12-24 23:17:08 följande:
    Ta i onödan? TS hade ju självklart behövt medicin nu! Vem har pratat om att ta medicin i onödan? Om man är allergisk så borde man alltid ha medicin med sig om man åker bort, särskilt om man vet att det inte finns något öppet apotek!

    Om jag hade börjat medicinera nu hade jag märkt av effekten imorgon lunch och kännt en betydande effekt först på onsdag eller torsdag.
  • Anonym (Förbannad)

    Jag tänker inte ringa någon ambulans. Syrran är 12 år yngre och söndercurlad. Således inte så otroligt att föräldrarna backar upp henne. Jag har ingen kortisonspray. Pollen långtidsbehandlar jag mot (förebyggande) och katter är ju inte som nötter. Har man ätit en nöt behöver man snabb behandling, katter brukar ju kunna undvikas.

  • Anonym (Förbannad)
    Angels skrev 2012-12-24 23:45:13 följande:
    Tänkte väl mer att du kunde åka in till akuten och be om kortison så "chocken" släpper och sen ta in på hotell eller något så du slipper må dåligt. I huset känns det ju inte som att du kan stanna, du kommer ju må lika dåligt i morgon igen då. :-/

    Ok. Jag ska dra på mig fleecestället och sova i ett 5-gradigt rum nu. Imorgon när dottern har vaknat kör vi 10 timmar hem igen. Nästa jul blir i Götet.
Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!