• ica

    Är detta ok? Kan knappt andas!

    purple box skrev 2012-12-25 15:50:18 följande:
    NEJ det är inte okej att ta med sig ett pälsdjur när man vet att det finns en pälsallergiker där.
    Speciellt inte som det var TS syster som tog med sig en katt. Min man har samma problem med att hans mamma inte tycker att hans allergi och astma är så farlig. Så hon bjöd dit pälsdjur. Då vägrade vi att komma. Då ändrade hon sig. Men det tog sina år. Tyvärr är okunskapen enorm och Ts är inte ensam som behandlas med nonchalans.
  • ica
    AX87 skrev 2012-12-26 15:56:54 följande:
    Till TS jag skulle åkt hem. Har själv allergi mot katter det är förfärligt. Jag har faktiskt gjort det både från släkt och vänner. För mig går det bara inte helt enkelt. Har till och med drabbats av andnöd en gång.
    Och man har ingen anledning att härda ut heller. Är man allvarligt allergisk så gör man bara våld på sig själv.
  • ica
    AX87 skrev 2012-12-26 16:11:57 följande:

    De jobbiga är att påsätt och viss i vissa situationer har jag varit tvungen till det. T.ex. när jag åkt med någon annan och vid ett tilolfälle tog det 4 timmar dit. Lyckades dock få dem förstå att jag verkligen inte kunde vara kvar efter ett tag. Men kände verkligen som en idot som förstörde allt ihop. Men de har förlåtit mig för det de vet jag.
    Det är aldrig den som är sjuk som förstör nånting. Utan de som inte visar ens den mest basala hänsynen.
  • ica
    Anonym skrev 2012-12-26 18:53:45 följande:
    Ja, jag är allergisk mot katt själv. Men inget djur ska bli "utsparkad" i nåt jävla garage och bli kallad kattfan för min skull. Det är inte djurets fel. Då hade jag hellre hållit mig borta själv. Syrran är väl förövrigt full med partiklar från katten själv, så jag hade inte kunnat tänka mig att åka dit och träffa henne utan att ha medicinerat. Ts familj agerar ju inte så hänsynsfullt, men ts borde ju själv se till att ha mediciner med. Man kan ju faktiskt råka hamna oväntat i en situation där man blir jätteallergisk, och då är det trevligast för en själv om man tänker ett steg före. 
    Nej, men dess ägares ansvar att ta hand om djuret. Så systern kunde väl ordnat det för sitt djur. Utan att göra sin syster akut sjuk.
  • ica
    annniel skrev 2012-12-27 16:57:12 följande:
    Är fortfarande inte relevant. Tråden handlar om ts och hennes syster som MED FLIT tar med sig sin katt till ett ställe där hon VET att hennes svårt allergiska syster skall sova. Det är ju det som ts är upprörd över....och med all rätt. 

    Hon hade kunnat tagit med sig 100 mediciner, det är fortfarande lika överdjävligt och idiotiskt av syrran.  Tror inte ts är i behov av råd ang vad hon skall ha för mediciner eller hur mycket hon skall ha med och när osv, det är väl iså fall råd om hur man tacklar en sådan knäpp människa som bara är ute efter att förstöra. 
    Tyvärr finns det en stor okunskap och nonchalans om astma och allergi. Att det finns mediciner och då är det inget problem längre. Men flertalet allergiker och astmatiker får kämpa trots sk moderna allergimediciner. Och just astma och pälsdjursallergi innebär att man ska undvika pälsdjur. För att ens sjukdom inte ska bli värre.
  • ica
    Elin 885 skrev 2012-12-27 17:10:29 följande:
    helt rätt!
    om du utsätter din kropp för det du är allergisk mot så reagerar den med fler och värre anfall, eftersom du inte lyssnar när den signalerar.

    Men ändå lever och frodas alla dessa myter om att det finns allergivänliga hundar mm. När astmaläkare säger bestämt att som astmatiker kan man inte ha pälsdjur.
    Men detta hjälper inte TS och andra astmatiker som tvingas bli sjukare pr a omgivningens hänsynslöshet.
  • ica
    Anonym (Tina) skrev 2012-12-28 22:53:55 följande:
    Vet din syster att du är allergisk? I så fall är det ju ganska ruttet att utsätta för pälsdjur helt medvetet.
    Ja, visst är det ruttet. Men många tycker inte att lite allergi är nåt att tjafsa om.
Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!