De två understa gör man dock helt klart dagar i förväg
Jag gillar den här youghurtglassen
Rabarbersoppa med fryst youghurt
rabarbersoppa:
5 dl skuren rabarber
1 dl socker
6 dl vatten
2 dl utspädd fläderblomssaft
1.5 msk potatismjöl
fryst youghurt:
2 äggulor
0.5 dl socker
2 msk ljus sirap
1 dl vispgrädde
4 dl matlagningsyoughurt
Vispa äggulor vitt med socker och sirap. Vispa grädden till ett hårt skum. Vänd ihop det vispade med youghurten. Häll upp det i en form och låt stå över i frysen över natten
Lägg socker, vatten, flädersaft och rabarber i en gryta. Låt koka i ca 7 min. Rör ut potatismjölet i kallt vatten och tillsätt det. Tag kastrullen från värmen när det börjar tjockna. Servera soppan varm med den frysta youghurten.