Vad väljer jag till rödvinssåsen? Balsamvinäger/rödvinsvinäger??
Hej. Det fanns två alternativ att välja på i rödvinssåsen. Har aldrig gjort egen rödvinssås så vet inte. Tacksam för tips.
Hej. Det fanns två alternativ att välja på i rödvinssåsen. Har aldrig gjort egen rödvinssås så vet inte. Tacksam för tips.
Såhär gör jag alltid min rödvinssås:
Rödvinssås
(4 personer)
Rödvinssås:
4 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 tsk farinsocker
4 dl fylligt rödvin
2 dl vatten
1 kvist rosmarin
1½ msk kalvfond
1 tsk balsamvinäger
2 tsk maizenastärkelse
Gör såhär:
Skala och finhacka scharlottenlök och vitlök.
Fräs löken i 2-3 minuter i smör och rör ner tomatpuré och farinsocker.
Häll på vin och vatten och lägg i rosmarinkvisten.
Låt sjuda tills hälften återstår.
Tillsätt kalvfond och balsamvinäger.
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och red av såsen.
Låt koka upp och vispa till sist ner en klick smör.
Jag köpte färdig rödvinssås att ta till ifall jag misslyckas med min, är ju inte så kul att stå där här med hungriga gäster och man gör fel
Det vart denna att ta till i reserv ifall det blir galet
jensensfoods.se/se/produkter/jensen%27s-klassiska-saaser/roedvin-saas.aspx
Jag älskar det här receptet och där har man balsamvinäger i:
www.ica.se/recept/rodvinssas-med-sting-338786/