• Wittra

    Hur mycket är för lite att ge sitt barn i bröllopspresent?

    Läser fascinerat i tråden om hur folk fått massa tusen av släktingar och/eller föräldrar. Jag trodde ärligt inte att det var så... 

  • Wittra
    Lonlely Wolf skrev 2013-01-03 21:43:50 följande:
    Det samma tänkte jag när jag läste denna tråd.........
    Egentligen lite genomgående tema när man läser på FL tycker jag. Folk får hundratals  lr tusentals kronor i gåvor vid födelsedag, bröllop etc, och alltid läggs det fram som om det vore SJÄLVKLARHETER. 

    sedan startas det trådar om att folk har så dåligt ställt att de inte ens kan handla sig lite mat.
    knepigt.  
  • Wittra

    Min pappa o svärföräldrar kommer inte behöva ge oss pengar. vet ju inte hur andra har det, men jag och sambon har bra ekonomi. vi behöver inte pengar i bröllopsgåva. Trist att folk verkar ha det så dåligt ställt att de önskar sig stora summor i gåva

  • Wittra
    Sandraa L skrev 2013-01-04 12:25:36 följande:
    Vi har inte heller begärt något, vårt bröllop kommer landa på ca 150 000kr och det hade vi tänkt betala helt själv. Däremot vill min pappa hjälpa till och bidra, självklart får han det. 

    Sedan önskar jag mig inte stora summor i bröllopspresent heller av mina gäster, men frågan handlade om familjen och vad de hjälper till, bidrar med eller ger till sina barn.  
    Men det känns allt mer som om priset är viktiga i bröllopssammanhangen och pengagåvor. Du FÅR såklart lägga 150 tusen på ert bröllop, är ju era pengar, jag blir rätt trött på att folk verka vilja showa med sina bröllop. Kolla! SÅHÄR dyrt är VÅRT bröllop dårå! O alla som gifter sig har väl som mål att bara göra det en gång? 

    får jag fråga vad det dyraste  i ert bröllop är? mat?, klänning? musik?, lokal? 
  • Wittra
    Sandraa L skrev 2013-01-04 12:46:22 följande:
    För mig är inte slutsumman viktig, jag anser ju mindre desto bättre om man kan komma över det man vill till bra priser. Jag hade först satt en budget på 10 000kr på klänning men insåg ganska snabbt att märket jag kollade på låg på ca 20-25 000kr så där höjdes det.  Mat, klänning och dekorationer är väl där det drar iväg. Sedan små saker som man inte tänker på men som blir dyrt i längden när man väl börjar att räkna på det. Nu ska inte vi gifta oss än, så vi har bara satt budget, antal gäster och bestämt vart vi vill vara :) 
    Otroligt vad olika vi människor har är när det gäller hantering och prioritering av pengar. 10 tusen för en klänning hade jag aldrig i livet betalat. Eftersom du inte tar lån för att gifta dig eller köpa den klänning så blir jag väldigt nyfiken på vad ni tjänar? Vad jobbar ni som? Eller pratar vi sparade pengar, förlåt mina frågor men jag blir uppriktigt nyfiken då jag inte räknar min och sambons ekonomi som dålig alls men vi skulle absolut inte ha råd med bröllop i den prisklassen. Då har vi båda jobb och sambon får ofta ut en ganska stor lön efter skatt. 
  • Wittra
    EnAnonumius skrev 2013-01-04 13:07:36 följande:
    Fattar inte heller denna girighetshysteri kring summor på bröllops gåvor som har smugit in hos folk som gifter sig.


    Har varit gäst på vänners bröllop, varit på två bröllop. Ena var sambons killkompis som gifte sig, i det andra var det min kompis som gifte sig. På min kompis bröllop gav jag bort två egenmålade tavlor i akvarell. Hade bland avmålat en gata i Paris eftersom vännen är bosatt där. På sambons kompis bröllop gav vi bort en finare kockkniv och ett magnetiskt knivblock i något slags trä. Såg väldigt flott ut och de verkade vara nöjda. Min kompis med andra gäster blev rörda att jag tagit mig tid att måla och dessutom skapa en personlig gåva. 

    Men jag vet inte, antagligen är jag väl snål och fantasilös kanske. Växte upp förmånligt, fick ofta de prylar och kläder jag ville men mina föräldrar präntade också in värdet i pengar. Att man inte slänger dem omkring sig och att man hanterar de varsamt.
    Verkar vara inte så längre.
  • Wittra
    pontus1992 skrev 2013-01-04 13:13:17 följande:


    tänk på då att de dessutom är under 20 och gar flertal barn hur fan har de haft tid att spara.. GEMB är min första tanke trots att hon säger att det inte är så.
    Ja, jag blir faktiskt uppriktigt förvånad. Och nej, jag är inte varken avundsjuk eller bitter, bara ställer mig frågande som sagt. 

    Vad är GEMB....?  
  • Wittra
    pontus1992 skrev 2013-01-04 13:18:44 följande:


    GE moneybank
    hehe, ja det är allmänt känt att lånen bara ökar bland Sveriges unga men samtidigt förnekade hon lån så då får man ju tro på det. Annars vet jag gott om folk som lånar sig till mkt, som resor, prylar, etc. Lån anser jag är befogat i frågan om: bostad, bil, ev motorcykel. Lån kan även bara och nödvändigt gällande vissa studier och vid viss sjukdomsproblematik. 

    annars avböjer jag att låna pengar. Får hellre vara utan den där resan i så fall.  
  • Wittra
    Sandraa L skrev 2013-01-04 13:19:33 följande:
    Jag är 20år min sambo är 26år. Och jag har ett barn, visserligen ett till på väg. Men som sagt alla har olika ekonomiska förutsättningar. 
    Men vad jobbar ni som? 
  • Wittra

    ekonomisk förutsättning är intressant uttryck egentligen, vad åsyftar det? att man tjänar bra i dagsläget eller att man sitter på sparade eller ärvda pengar? 

Svar på tråden Hur mycket är för lite att ge sitt barn i bröllopspresent?