Inlägg från: Anonym (riktigt snåla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (riktigt snåla)

    Hur mycket är för lite att ge sitt barn i bröllopspresent?

    Personligen tycker jag att det var för lite pengar.  När min syster gifte sig fick hon hela bröllopsresan betald av våra föräldrar samt att dom ekonomiskt hjälpte till på middagen också. Då dom gärna ville att några släktingar som bor i hemlandet skulle närvara, som min syster i sin tur inte hade tänkt bjuda. Dom tjänar starx över 40.000 TILLSAMMANS så rika är dom inte. Men dom sparade ihop då en hel del. Vi får 3000 var i julklapp varje år. Så 1000 kr i bröllops present är snålt som fan tycker jag. Tycker att man ska anstränga sig lite extra om man står brudparet väldigt väldigt nära. Resterande gäster spelar ingen större roll tycker jag. 

  • Anonym (riktigt snåla)
    Mariamx skrev 2013-01-05 03:02:50 följande:

    Hur mycket tjänar du och din partner och hur mycket ger ni era respektive föräldrar varje år kring jul, utöver andra presenter/penninggåvor (födelsedagar mm)? För generositeten hoppas jag är inte enkelriktad?
    Ger dom presenter för ca 1000kr var men har själv 2 barn som jag lägger ner ca 2000 kr var i julklappar och ca 1000 i födelsedags presenter. Vi tjänar ungefär lika mycket som mina föräldrar. Vi sparar hela barnbidraget till båda barnen samt att vi åker utomlands varje år. Så man kan ha trevligt utan att vara rik, att vara snål är inte vår grej. 
Svar på tråden Hur mycket är för lite att ge sitt barn i bröllopspresent?