Hjälp med 80-talsefterätt!
När jag var liten brukade mamma göra persikohalvor med mandelmassa. Någon som vet exakt hur man gör? Är det bara att lägga på mandelmassan och in i ugnen eller? Temperatur? Tid?
När jag var liten brukade mamma göra persikohalvor med mandelmassa. Någon som vet exakt hur man gör? Är det bara att lägga på mandelmassan och in i ugnen eller? Temperatur? Tid?
En töjbar efterrätt. Öka bara antalet persikor, mandelmassa och glass.
Ugn: 250°
1 burk konserverade persikor
tunna skivor av mandelmassa
1 äggvita
1/2 l vaniljglass
Lägg persikorna med kupan upp i en form. Skär tunna skivor av mandelmassa och lägg över varje persika. Pensla mandelmassan med äggvita. Låt stå i ugnen ungefär 10 minuter eller tills mandelmassan har fått fin färg. Servera tillsammans med vaniljglass som fått mjukna lite utanför frysen.
Gör så här
Tusen tack! Du är bäst!
Banan som man fyllt med chokladbitar och stoppat in i ugnen, serveras med glass. Är inte det 80-tal också, eller är det mer 90-tal :)
Jag minns "glass i ugn"; man fyllde typ en sockerkaka med glass och la den i ugnen. Kakan blev varm, men glassen fortfarande kall.