Inlägg från: Carroangelmom |Visa alla inlägg
  • Carroangelmom

    När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?

    msmalin skrev 2013-01-07 22:07:29 följande:
    Jag går till vanlig bm och sen på specialist mödravården på sjukhuset. Det är där jag gör ctg. Min bm har ingen ctg maskin.

    Är oxå livrädd att det ska hända igen. Därför jag går till en kurator och får prata.

    Men som en annan änglamammas kurator sa. Bebisar brukar leva. Det är det vanliga
    min bm har inte heller en ctg maskin men tycker att dom borde ha det. Jag var rädd under min graviditet att detta skulle hända mig då exakt samma sak hände med min mammas första son. Men det var ingen som tog mig på allvar för det .. och så hände det mig med.
  • Carroangelmom
    Insanejane77 skrev 2013-01-07 23:29:27 följande:
    Det var samma med mig, att dom inte lyssnade. Antagligen för att man var förstagångsföderska.

    Jag blev sjuk i en ovanlig variant av havandeskapsförgiftning (HELLP syndrom) och mådde mot slutet rätt dåligt. Jag hade gått upp 12 kg på tre veckor i vatten och mina fötter såg ut som fotbollar. Jag testade negativt på protein i urinen och hade inte jättehögt blodtryck. Jag tyckte ändå att det kändes som om jag var sjuk och frågade vid mitt sista besök om dom inte kunde ta blodprov på mig för jag hade läst att det fanns havandeskapsförgiftning som bara upptäcktes på det viset. NEJ då, det är ingen fara, sluta oroa dig sa kärringen. Och 4 dagar senare var min dotter död.
    Det är så oerhört frustrerande att inte bli HÖRD! Det var inget fel på min flicka och vi hade snart firat hennes ettårsdag om det inte vore för sjukvårdens förutfattade meningar! Det gör mig så ont Gråter
    Att jag själv blev jättesjuk och hade organsvikt,  det lägsta antalet blodplätttar läkaren hade sett och skyhögt blodtryck och troligen hade dött om vi hade bott i ett U-land, känns också jobbigt att bära. För jag ligger i risk att få samma igen om jag blir gravid.
    Nästa gång om jag kommer så långt igen, så sa dom att då skulle jag få medicinering från mycket tidigt i graviditeten och gå på täta UL och få 90 % av min mödravård på Spec-mvc. Det kan bli så att jag får bli inlagd sista trimestern av graviditeten för att kolla blodprov och tryck varje dag, ctg osv.
    Känns jävligt jobbigt att jag kan få det igen men den här gången vet jag vad jag ska leta efter och det känns som om dom lyssnar på mig nu. Har jag riktigt tur får jag det inte igen.

    Får jag fråga vad som hände med er andra? Var det klassat som intrauterin fosterdöd då eller vad hände?
    Hoppas ingen tar illa upp för att jag frågar! {#emotions_dlg.flower}
    att dom inte tog dig på allvar! Känner man sig sjuk och orolig så ska bm lyssna och göra som man vill för att oron ska släppa. Barnmorskor och läkare som jobbar med detta borde veta bättre att LYSSNA på vad man säger! 

    för mig så hade fosterrörelserna minskat så vi åkte in till spec förlossningen och gjorde ctg som inte såg så bra ut, hjärtat dippade ner flera gånger och jag kände inga fosterrörelser så jag blev inlagd för övervakning i två dagar.. dom förberedde mig för kejsarsnitt ifall det skulle behövas. 7 ctgn var dom inte så nöjda med, även om hon hade börjat sparka och hålla på som vanligt igen dagen efter vi kom in. senare på kvällen började ctg kurvorna se bättre ut och hon höll på som hon brukar i magen. läkarna var inte oroliga längre och vi blev flyttade till spec bb för att stanna sista natten där. På morgonen dagen efter gjordes ännu ett ctg och det såg bra ut så dom skickade hem oss och sa att detta var en frisk flicka som mår bra! Dom kollade även flödet i navelsträngen och fostervatten mängden och allt såg bra ut.. Ca 1,5 vecka senare slutade hon röra på sig igen.. jag var hos bm för att göra ett sockertest och fick dricka en glucoslösning.. en stund efter jag hade druckit den så började hon sparka som bara den!!.. bad bm lyssna på hjärtat eftersom hon hade rört sig dåligt.. dom hörde inga hjärtljud.. jag sa till dom att hon rörde på sig för bara en liten stund sen så jag vet ju att hon lever!! .. dom skicka iväg oss i en taxi till kk för att göra ett ul .. hjärtat stod helt stilla..
  • Carroangelmom
    beautiful disaster skrev 2013-01-07 23:55:07 följande:
    Vår son föddes med trisomi 18 och avled efter två veckor. Jag ville skaffa barn direkt efter men maken ville/orkade inte. Han föddes i jan-11, blev gravid i okt-11, fick mf nov-11.

    Nu väntar jag äntligen barn igen och är i v 11+4. Går hos vanlig BM och hos specialistmödravården.

    Förbered dig på att nästa graviditet kan bli jobbig psykiskt, för det är min  
    Beklagar!! Gråter .. jag och min pojkvän vill sätta igång så fort jag har äl igen. Jag är beredd på att det kommer vara plågsamt, jag lär vara ett nerv vrak under hela graviditeten.. lär ju bosätta på förlossningen om det ska vara så.
  • Carroangelmom
    lina5462 skrev 2013-01-10 01:08:35 följande:
    Beklagar sorgen ts! Jag förlorade min son 27 december i år, tänkte som dig att jag direkt vill he honom ett syskon, min barnlängtan är så himla stark! Men det är väl inte så konstigt egentligen? Våra kroppar är inställda på att ta hand om ett barn. Själv måste jag tyvärr vänta då jag gjorde urakut kejsarsnitt, vilket gör att man känner sig ännu mer ledsen... Hoppas din mens kommer igång snart och att du får bli gravid igen! Kram!

    Ja precis! Efter förlossningen så kom min mjölk igång och jag läckte jätte mycket, det plågade mig så otroligt mycket, för den mjölken skulle jag ju mata mitt barn med.. som inte fanns. Kroppen var ju inställd på att ta hand om ett barn. Men istället har vi fått välja ut en kista till våran flicka.. en rosa fick det bli, såklart.. hon är ju vår lilla prinsessa. Nu har jag haft avslag i 12 dagar.. Känns som 12 månader.. vill bara ha ett syskon till henne NU ju!
  • Carroangelmom
    Carroangelmom skrev 2013-01-10 14:06:37 följande:
    Ja precis! Efter förlossningen så kom min mjölk igång och jag läckte jätte mycket, det plågade mig så otroligt mycket, för den mjölken skulle jag ju mata mitt barn med.. som inte fanns. Kroppen var ju inställd på att ta hand om ett barn. Men istället har vi fått välja ut en kista till våran flicka.. en rosa fick det bli, såklart.. hon är ju vår lilla prinsessa. Nu har jag haft avslag i 12 dagar.. Känns som 12 månader.. vill bara ha ett syskon till henne NU ju!

    Min flicka somnade också in i min mage den 27e , födde henne den 29e
  • Carroangelmom
    lina5462 skrev 2013-01-10 21:53:45 följande:
    Tyckte också att det där med mjölken var jobbigt, speciellt då de va tänkt att jag skulle pumpa ut åt sonen medan han fortfarande var vid liv. dock hann jag aldig och tyclye de va fruktansvärt att ta dom där tabletterna som stoppar produktionen. När har ni begravning? Imorn ska jag på samtal med förlossningsläkaren och förhoppningsvis få svar på vad som gick fel när vår lille skulle komma till världen. Jag ska också fråga hur länge jag måste vänta innan jag kan bli gravid igen, hoppas verkligen att svaret inte blir ett år som jag har läst någonstans :/

    Jag fick inga tabletter mot mjölken, barnmorskan på förlossningen ville inte ge mig det då dom tabletterna kan framkalla psykoser. Eftersom jag redan mådde psykiskt dålig över min dotters död så vågade hon inte ge mig dom. Vi har inte bestämt något datum ännu, vi ska till kyrkogården nästa vecka och bestämma vart hon ska ligga och efter det bestämma ett datum.
  • Carroangelmom
    Insanejane77 skrev 2013-01-11 00:04:51 följande:
    Jag håller med er, det där med mjölken kändes verkligen som om kroppen grät efter mitt barn och det gjorde så ont att inte få ge den, att den skulle sina utan att vara det första livgivande min dotter fick smaka så som det var menat Jag fick en två eller tre tabletter vid ett tillfälle som dom sa skulle få mjölken att sina men det gjorde den inte. Fick ni också ligga på förlossningen där alla andra lyckliga föräldrar var med sina nyfödda? Det tyckte jag var väldigt jobbigt! Jag hade ett eget rum men varje gång de andras barn skrek så kändes det som om hjärtat brast och brösten brann... Man tycker ju att man kanske kunde fått ligga på en vanlig vuxenavdelning istället? Jag gjorde KS och fick rådet att vänta ett år helst men 6 månader var minimum enligt läkarna i mitt län. Eller dom sa att dom inte kunde garantera att livmodern inte skulle brista om man blev gravid tidigare. Det innebär ju isf att barnet dör efter vad jag förstod. Så jag väntade 6 månader istället för att vara på den säkra sidan. Men det kan ju lika väl gå bra om man blir gravid tidigare.

    Jag var på en vanlig förlossning men fick rummet som var närmast utgången så behövde inte se några bebisar.. hörde bara en kvinna som skrek i ett dygn..! Jag fick också öronproppar ifall det skulle bli för jobbigt med att höra bebisar. Men jag hade tur.. och det var skönt att jag fick rummet precis vid utgången så jag slapp gå igenom den långa korridoren..slapp se gravida kvinnor och bebisar.
  • Carroangelmom

    Jag skulle fått tabletterna men barnmorskan på förlossningen läste om biverkningarna och ville då inte ge mig dom. Men det gick bra utan dom, visst var det plågsamt psykiskt när brösten var stenhårda och det bara rann mjölk men så var det bara i ett par dagar. Nu är brösten som vanligt igen.. kommer ut pyttelite om jag klämmer på dom bara. Är det någon utav er som blivit gravida direkt efter avslaget ?? Man har ju ägglossningen efter avslag men hur vet man när man har det? :s .

  • Carroangelmom
    lina5462 skrev 2013-01-12 08:42:11 följande:
    Carro, köp hem ett gäng äl test och testa varenda dag när avslaget är över :)
    får ta och göra det! ska kolla lite närmare med läkaren också och se hur det ligger till me äl efter avslag :)
  • Carroangelmom
    grästuva skrev 2013-01-12 01:19:26 följande:
    Beklagar förlusten av er lilla flicka <3

    Vår Oliver föddes stilla den 4 april 2011, fick tillbaks mensen ca sex veckor efter förlossningen.
    Plussade den 7 Augusti 2011 och den 11 april 2012 föddes lillebror Filip.

    Vi ville vänta på obduktionssvaren innan vi vågade tänka på småsyskon, när vi sedan bestämde oss att försöka igen så tog det sig på andra försöket.
    vi vill också såklart få reda på obduktions svaren först och se så detta inte är något som kan ske igen. hittills så på dom svar vi fått så hittar dom inga fel på bebis eller mina blodprov.. men det är ju inte över än. 

    man undrar ju.. om dom inte hittar några fel på henne, varför dog hon då? varför dör ett barn i psd? Det finns alltid en anledning till att ett hjärta bara slutar slå. Så att läkarna säger att hon var frisk.. är ju bara skitsnack! Ett friskt barn dör inte.. tycker forskarna ska lägga ner mer tid på varför ett litet barn bara dör. Det finns en anledning, dom får bara ta och lägga ner mer energi och ta reda på det!
Svar på tråden När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?