Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • samduschning

  Tis 8 jan 2013 16:23 Läst 49014 gånger Totalt 718 svar
  Anonym (förba­nnad)
  Visa endast
  Tis 8 jan 2013 16:23

  jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
  det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
  fler som tycker så?

 • Elin 885
  Visa endast
  Tis 8 jan 2013 16:24 #1

  jepp. jag hatade det!!

 • Tis 8 jan 2013 16:25 #2

  vad vill du ha då? ingen dusch efter gympan? egna duschar jo tjena kommunen slänger säkert ut 40 duschar så alla ska få privata rum....

 • Tis 8 jan 2013 16:25 #3

  tycker de borde finnas duschdrapperi, hade vi i gymnasiet men inte högstadiet...

 • Tis 8 jan 2013 16:28 #4

  vad tycker du att skolan ska göra då? finns inte separata duschutrymmen så finns det inte.
  Jag tycker inte heller att någon ska tvingas, speciellt inte i en känslig ålder, men det kan ju bli svårt att lösa menar jag,
  Han kanske kan duscha med ett par badshorts på då? 

 • Tis 8 jan 2013 16:28 #5

  duschade aldrig i skolan... klarade inte av det. Slutade med att jag vägra vara med på gympan överhuvudtaget.

  Hur svårt är det egentligen att sätta dörrar på alla bås? 

 • Tis 8 jan 2013 16:29 #6

  Ja jag hatade att behöva duscha med de andra. Jag var tidigt utvecklad o alla glodde. Blev sen retad o utfryst pga det! Usch säger jag bara :/!

 • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 8 jan 2013 16:30 #7

  finns säkert lösningar som inte är allt för kostsamma. sen skulle barnen av fri vilja delta i gympan. jag själv och många med mig skulle aldrig ta att ha gympa med obligatorisk dusch efteråt med arbetskollegerna. jag själv hatade gympan, men jag röde mig ändå utanför gympasalen...

 • Tis 8 jan 2013 16:30 #8
  Whitetrash86 skrev 2013-01-08 16:28:52 följande:
  duschade aldrig i skolan... klarade inte av det. Slutade med att jag vägra vara med på gympan överhuvudtaget.

  Hur svårt är det egentligen att sätta dörrar på alla bås? 
  tänker alltså så dörrar som sitter vid tex. omklädningsrum i affären..
 • Anonym (...)
  Visa endast
  Tis 8 jan 2013 16:39 #9

  Håller helt med dig ts! Skulle inte vilja duscha med andra nu och ville det inte heller som barn/tonåring varpå jag aldrig var med på gymnastiken! Ingen aning om hur problemet kan lösas (ekonomiskt med separata duschar ex) men det gör det inte rätt att tvinga barnen som inte vill! Så många man har hört som blivit retade och mått dåligt över detta är hemskt, förstå den som ex är mobbad för sin vikt som måste stå och klä sig naken inför sina mobbare - olidligt kränkande!

 • Anonym (hålle­rmed)
  Visa endast
  Tis 8 jan 2013 16:39 #10

  Jag har också alltid känt mig obekväm med den typen av påtvingad nakenhet. Efter skolgymnastiken brukade jag och några andra blyga vänta till sist med att duscha för att få duscha ifred, men det blev ofta gnäll från klasskompisar och lärare, för om man inte vill visa sig naken är det något fel. Samma sak på badhuset, där jag har blivit utskälld av andra badgäster som har observerat att jag inte har tvålat in mig så noga. 


   


  Nu som vuxen bor jag i Storbritannien, och på badhuset kan man både byta om och duscha i ett bås med lås för, och enligt brittiska sambon var det även så när han hade gymnastiklektioner i skolan. Om det redan finns bås kan det väl inte vara svårt att i alla fall sätta upp ett draperi?


   


  Det blir bara så olustigt. Vi svenskar är så privata av oss i vanliga fall, men i duschrummet ska vi helt plötsligt vara nakna tillsammans?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll