• Anonym (förba­nnad)
    Äldre 8 Jan 16:23
    57808 visningar
    718 svar
    718
    57808

    samduschning

    jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
    det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
    fler som tycker så?

  • Svar på tråden samduschning
  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 16:30
    #7

    finns säkert lösningar som inte är allt för kostsamma. sen skulle barnen av fri vilja delta i gympan. jag själv och många med mig skulle aldrig ta att ha gympa med obligatorisk dusch efteråt med arbetskollegerna. jag själv hatade gympan, men jag röde mig ändå utanför gympasalen...

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 16:48
    #14

    Ja alla ser ut som dem gör..även dem som inte har råd med märkeskläder..inför skoluniform!!! också en sån urbota dum sak att inte ha. snacka om utlämnad att stå i duschen och som kille kanske bli retad för sina privata delar eller som tjej som inte får köpa b-h för sina föräldrar..(ja, det finns sånna som inte låter barnen köpa b-h:s samtidigt som andra får det.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 17:03
    #18

    skoluniformen skullle skolan stå för mot en egenkostnad som föräldrarna kunde stå för. om det är att motverka mobbning kan alla kommuner ta sig råd, ingen skulle ha sliten eller för liten uniform då skolorna såg till att alla såg propra ut.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 17:10
    #22

    fjanterier, måste man vara så jäkla övertydlig. klart jag inte menade att könen skulle blandas. men det har inte med frågan att göra om könen är olika..fast varför inte?? egentligen..om det nu e så fångt att vilja ha sin kropp ifred och slippa känna sig utstirrad. varför skulle det vara mer fel att blanda dem och inte ha separat mellan könen..det e ju bara barn som ska lära sig vara bekväma i nakna situationer..knäppskallar!

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 17:25
    #28

    som vuxen väljer man själv, borde barnen också få gra. lägg gympan som ett extra val. som syslöjd eller träslöjd..eller kanske gumpa..

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 18:31
    #32

    pryd eller inte borde ha rätt att vara påklädd i mötet med andra människor. konstigt att det finns separata toaletter också..och inte en tremeters bräda med plats för tre...

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 18:38
    #37

    vi fick välja på trä el. syslöjd..fast sen blev det att man inte fick välja utan att man fick varannan termin..detta för att inte dem killarna som eg ville ha syslöjd skulle välja trä, eftersom dem skulle bli retade då.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 18:55
    #50

    man ska kunna välja om man vill visa sig naken VUXEN = SJÄLVKLART    BARN = NEJ, AV MED  KLÄDERNA DU SKALL DUSCHA!!!!!!!!    snaka om individplan alltså, som skolan skall ligga på sägs det..

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 19:30
    #56

    det handlar inte om hur man skall skyla sig på bästa sätt. jag tycker att barn ska ha rätt att välja. det finns inget som kan vara lika ångestladdat som att man måste vara naken och blotta sig för andra.
    när jag gick i skolan hatade jag det. orsaken kan egentligen kvitta i det stora hela. det är tvånget som skall bort. om man ser det från den spetsiga sidan kan man ju likna det som ett övergrepp..nakna barn och dusch tillsamman, och emellan finns det dem som inte vill...men måste..

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 19:42
    #60

    har man problem och inte vill visa sig ska man inte behöva tvingas till det. känns lite förlegat det där. att visa sig naken är inget man ska tvingas till.
    och att det inte ses som ett stort problem kan bero på att som jag i den åldern, inte vågade säga att jag inte ville duscha med andra.  dels för att då skulle dem andra börja viska om orsaken till det. inte ovanligt att bli retad för att vara lesbisk exempelvis. sen så ses det som trams ofta och tas inte på allvar om ngn nu inte skulle vilja duscha..

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 20:13
    #75

    haha, tänk om man som vuxen var tvungen att varje onsdag efter jobbet duscha med alla andra kvinnliga anställda..undra hur det hade låtit då, och hur många som hellre tagit en karensdag.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 20:29
    #89
    Thaleya1 skrev 2013-01-08 20:26:28 följande:
    Jag hade inte fått panik av att duscha naken inför mina kollegor nu.
    good for you, gött att vara så bekväm. nu bara för att du inte har beskymmret betyder inte det att beskymmret är mindre för dem som har det.
  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 20:31
    #91

    frågan är inte hur bekväm eller inte man är i nakenheten bland andra, tycker snarare att dem som inte vill ska slippa...oavsett orsak.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 20:47

    det handlar om att man själv ska välja..inte TVINGAS.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 21:02

    om en person har acne, ska den inte ha möjlighet att få medel som underlättar för denne då? eller bara för att det kanske inte är 8 i klassen som lider av det utan bara fem så slopas den möjligheten..att välja, vill jag eller vill jag inte.
    en arbetskamrats man hade ett stort problem med just acne på ryggen. först efter duschningarna efter gympan upptäcktes detta av hans mindre roliga kamrater. varje gång dem gick förbi honom skrek dem efter han och slog han på ryggen..och det gjorde inte lite ont. skitsnygg kille det där förresten.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 8 Jan 21:25
    tystlängtan skrev 2013-01-08 21:18:39 följande:
    Har inte läst hela tråden, så jämförelsen har kanske tagits upp innan...

    Om ett barn är dålig på matte och blir retad för att denne är trög och tycker att det är jobbigt att han/hon ligger efter alla andra ska då han/hon få slippa läsa matematik? Eller varför är det värre att skämmas för/bli retad för sin kropp än att man inte är "tillräckligt smart"?
    nä, och den lilla killen i rullstol skall absolut springa 100 m
    att vara efter i matematik behöver inte bli synliggjort på ngt vis. dessutom i de flesta skolor verkar det vara en merit bland kompisgäng att inte vara topp 5. då är man ju plugghäst vet du!! hur man än vänder sig har man röven fri..eller inte!
    men det handlar som sagt om att barn skall ha rätt att säga NEJ jag vill inte!!! precis som du får lov att säga nej när du inte vill slicka din chefs fötter..alla ska ha ett val när det kommer till ens integretet. annars kan vi ju samla ihop alla dementa och bara spola av dem en gång i veckan, dem är ju som barn mentalt.
  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 10 Jan 14:31

    ska man jämföra sig med andra länders situationer så kan man ju jämföra vården. många gnäller att de äldre har det så dåligt, jämför det med ett fattigt land och vips så har våra äldre det femstjärnigt. sådär kan man inte hålla på liksom. det finns alltid ngt värre i kontrast till alla problem.
    men visst, det är narturligt att fisa, bajsa kissa så gör det tillsammans med era likasinnade vänner men tvinga inte oss andra göra samma tack.

    att tvinga barn klä av sig kläderna och hopa in sig med andra nakna barn...ganska hemskt för en som inte vill, orsaken eller anledningen har inte med det att göra..ska man lära barnen att anpassa sig till läget för att det är narturligt att vara naken tillsammans? är det? då kan alla öronoperationer på barn  med utståeende öron slopas också..det e ju narturligt med utstående öron om man har det.

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 10 Jan 14:40

    nej, man skall sluta utvecklas för att andra länder inte gör samma sak..trallala...
    jäkla pinsamt att det finns dem som tycker att det egna valet av att visa sig naken inte är ett problem.
    även om man är liten har man en integritet liksom.
    nu har detta utvecklats till munhuggeri och oänlig upprepning av meningar känner jag. men intressant att det verkar vara fler som tycker som jag än inte..vad kan göras åt det? ngn som känner sig manad att undersöka saken närmre?

  • Anonym (förba­nnad) Trådstartaren
    Äldre 10 Jan 14:47
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:43:32 följande:
    Svensk äldrevård är knappast femstjärnig för vårdtagaren jämfört med andra länder där äldre tas om hand av sin familj men helt klart mer bekvämt för familjen.
    nej, det finns många äldre som inte hade velat bli ombesörjd av familjen. för även äldre har integritet. jag skulle själv inte vilja att mina barn tog hand om min hygien eller blöjbyten när jag e äldre. vet själv hur det är som anhörig att också ta hand om sina egna. men man tycker olika. fast det handlar om det egna valet. vill man så gör det, vill man inte så finns det lösningar...som det borde finnas även i gympasalens duschar....
Svar på tråden samduschning