Inlägg från: Anonym (hållermed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hållermed)

    samduschning

    Jag har också alltid känt mig obekväm med den typen av påtvingad nakenhet. Efter skolgymnastiken brukade jag och några andra blyga vänta till sist med att duscha för att få duscha ifred, men det blev ofta gnäll från klasskompisar och lärare, för om man inte vill visa sig naken är det något fel. Samma sak på badhuset, där jag har blivit utskälld av andra badgäster som har observerat att jag inte har tvålat in mig så noga. 


     


    Nu som vuxen bor jag i Storbritannien, och på badhuset kan man både byta om och duscha i ett bås med lås för, och enligt brittiska sambon var det även så när han hade gymnastiklektioner i skolan. Om det redan finns bås kan det väl inte vara svårt att i alla fall sätta upp ett draperi?


     


    Det blir bara så olustigt. Vi svenskar är så privata av oss i vanliga fall, men i duschrummet ska vi helt plötsligt vara nakna tillsammans?

  • Anonym (hållermed)

    Förskolepedagog:


     


    Innan jag går till simhallen duschar jag noga och tar på mig badkläder istället för underkläder. Över det har jag på mig rena kläder. Ingen parfym, deoderant eller hudkräm. I omklädningsrummet duschar jag av mig med badkläder på. Efter badet duschar jag med badkläder på och tar sedan av mig badkläderna dold av en handduk och tar på mig vanliga kläder.


     


    Gymmet bor jag så nära, så jag går hem och duschar, men de har duschdraperi i omklädningsrummet.

  • Anonym (hållermed)
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-08 19:42:56 följande:
    har man problem och inte vill visa sig ska man inte behöva tvingas till det. känns lite förlegat det där. att visa sig naken är inget man ska tvingas till.
    och att det inte ses som ett stort problem kan bero på att som jag i den åldern, inte vågade säga att jag inte ville duscha med andra.  dels för att då skulle dem andra börja viska om orsaken till det. inte ovanligt att bli retad för att vara lesbisk exempelvis. sen så ses det som trams ofta och tas inte på allvar om ngn nu inte skulle vilja duscha..

    Jag håller med. Det skulle aldrig ha fallit mig in att be om separat dusch eftersom vi alltid fick höra hur tramsigt det var att ha problem med det. Jag fick helt enkelt vänta till sist eller försöka duscha samtidigt som någon jag kände mig något mer bekväm med.


     


    Om målet är att alla ska vara bekväma med att visa sig nakna för varandra är tvång inte rätt väg att gå. Det skapar bara mer ångest och gör att den avvikande får ännu mer uppmärksamhet.

Svar på tråden samduschning