• Wittra

    samduschning

    Het potatis, detta ämne med omklädningsrum och duschar nu för tiden tydligen. Nej, jag tycker ingen ska tvingas duscha ihop med någon av motsatt kön i den åldern. Ibland häpnas jag, nej chockeras snarare av den här totalt oförstående inställningen till att flickor och pojkar inte vill visa sig för varandra nakna. Har ni inte varit barn själva eller vad det är frågan om? Som flicka tyckte man det var skämmigt att visa sig naken inför jämnåriga, pojkar speciellt kunde vara känsligt. 
    Jävla idioti att försöka fösa ihop pojkar och flickor i samma dusch, har folk blivit ifrån vettet eller...  

  • Wittra
    Anonym skrev 2013-01-08 19:06:55 följande:
    Man kan ha gympa även om man har mens, det sade lärarna till oss på gympan i 7:an då det var många som använde det som ursäkt för att inte vara med.

    Men det är inte bara mensen. Man får hår och brösten börjar växa, många upplever det som väldigt obehagligt att tvingas duscha inför andra då. Även om det är helt normalt så är det helt normalt att känna så också tom barn/tonåring. Nu pratar vi om 9-10-åringar. Inte roligt eftersom alla utvecklas olika. Många är fortfarande små barn medan vissa börjar bli kvinnor, det är inte roligt att vara en av de som utvecklas tidigt.
     
    Ja man kan idrotta med mens, man blir liksom inte invalid av mensen men att duscha med blödande underliv kanske inte  är så lockande?! Jag undvek idrotten vid mens och jag skulle aldrig varken gå till simhall eller gym med mens. 
  • Wittra
    La Lola skrev 2013-01-08 20:10:38 följande:
    Fast nu handlar det inte om att duscha med det motsatta könet.
    Nehä, sorry för missuppfattningen men då blir jag istället lite förvånad, vi hade gemensamt duschutrymme genom hela grundskolan och även gymnasiet. Inget jag tänkte på något större, visst, näcka inför andra tjejer var jag väl inte jätteförtjust i men samtidigt var inte heller obehagligt. Då kan jag också slå ett slag för draperier, duschväggar etc. 
  • Wittra
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:48:03 följande:
    Ne tror jag inte men hon som blev utfryst lärde sig att duscha med oss sista terminen och fick en massa vänner efter att vi fick veta att hon inte var konstig.

    Tvång kan ibland vara det enda som hjälper en att komma över saker man är rädd för, för att stärka självförtroendet och för att man ska vara en glad och normal människa.

    ONORMALT ATT SKÄMMAS FÖR NÅGOT NATURLIGT

    PUNKT!!
    Kan du inte berätta vad som inte längre var konstigt med bara för att hon började duscha med er? Gjorde ni någon slags upptäckt när hon näckade och duschade med er? 

    Om man tycker något så jävligt obehagligt så ska man inte behöva utsättas för det, what so ever. Jag hade inga problem med detta i skolan, dock har jag andra issues nu. Jag är extremt höjdrädd och rädd för djupt vatten. Avskyr att känna svindeln och vetskapen om att jag inte kan sätta ned foten på havs/sjöbotten vid simingen, varför i hela hecklefjäll skulle jag utsätta mig för detta bara för att komma över det? Jag har inget behov alls att "komma över" det. Låt mig vara liksom. Precis som om de som avskyr att duscha bland andra människor, klasskamrater eller ej.  
  • Wittra
    Waldo skrev 2013-01-08 21:20:11 följande:
    Fy fan vilken samling creapy jävlar ni måste ha varit i skolan!!

    Du menar alltså på fullaste allvar alltså att när hon tvingades att duscha naken tillsammans med er andra så var det först då som ni accepterade henne och blev vänner med henne
     
    Fy fan, det är verkligen pennalism på hög nivå.   
    Mobbare har sån härlig logik och resonemang.... Obestämd 
  • Wittra
    As if skrev 2013-01-08 21:23:27 följande:

    Verkligen. Jag funderar på om det här är en glömd fråga och vad som skulle hända om man belyste den lite mer. Jag kan inte tänka mig att särskilt många representanter för skolväsendet helt öppet skulle resonera på det vis som görs i den här tråden.
    Det är viktigt också att skolorna ser till att värna om integritet och har förståelse för vad som är känsligt. Skrev i annan tråd att klassens killar våldgästade tjejernas omklädningsrum titt som tätt och det gjordes inte ett dyft åt saken, trots att vi sagt detta till lärare. Visserligen lite OT eftersom tråden handlar om samduscha men jag att det också är en fråga om att skydda var och en från att exponeras hur som helst. Se till att sådan inte kan hända och se till att införskaffa duschväggar, alltså typ duschbås med draperi etc. .....
  • Wittra
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 21:23:44 följande:
    I detta fallet valde hon själv att duscha med oss trots att hon duschat själv i 6år. Hennes psykolog hade rekommenderar henne att göra de för att spräcka hennes snedvridna bild av sig själv.
    Flåt men jag har svårt att tro att en psykolog rekommenderar en mobbad person att klä sig av naken, blotta sin kropp inför sina plågoandar och duscha med dem. Låter lite som tortyr faktiskt. Hur kan du förresten veta vad hennes psykolog sagt? 
  • Wittra
    sär skriven skrev 2013-01-08 21:28:14 följande:
    Och för att hon hade en fitta precis som de flesta andra kvinnor slutade ni mobba henne? Det är ju inte hon som framstår som onormal i din berättelse.
    *garv* !!
  • Wittra
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 21:27:50 följande:
    Som jag så så valde hon själv att börja duscha med oss. Sist jag kollade var de ingen som tvingade in henne i duschen.
    Du inser att du och dina gamla polare framstår som riktiga åsnor va? Sorry för uttrycket men jag chockeras över hur fullkomligt idiotiskt man kan resonera. Att ni bara hade mage att "acceptera" henne när hon först tog av sig naken, det är ju nästan som ett övergrepp. 
    Ni framstår även som lätt perversa om ni seriöst gick och undrade om hon verkligen hade fitta och bröst........

    Att ni inte skämdes....  
  • Wittra
    Mariohn skrev 2013-01-08 21:31:31 följande:
    Det psykologen förmodligen har gjort är att hjälpa damen i fråga att arbeta med sina svagheter. Damen har lyckats med detta och frivilligt tagit beslutet att sätta sig över sina plågoandar. Det förstår inte plågoandarna. Av helt begripliga anledningar. De är nämligen inte riktigt som de ska. 
    Sitter helt stum framför datorn, att mobbare inte hade mkt innanför pannbenet visste jag sedan innan. Nästan alla år i grundskolan var jag mobbad för allt möjligt, så jag vet allt hur det kan vara men att den här personen kan med och berätta om hur hon och sina kamrater betedde sig är helt otroligt........Förvånad
Svar på tråden samduschning