Inlägg från: Anonym (ingen nakenfis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ingen nakenfis)

    samduschning

    Jag håller med TS fullständigt. Jag förstår verkligen inte varför någon, barn som vuxen, skulle vara tvungen till att visa sig naken för andra mot sin vilja. Det är jättedumt!

    När jag gick i skolan så var vi många tjejer som inte duschade efter gympan. Antingen så struntade vi i att vara med ordentligt på idrotten, så vi inte skulle bli svettiga, eller så skolkade vi. Om någon av oss sa något till läraren? Nej, ingen av oss vågade eller visste vad vi skulle säga. Jag har även pratat med min man och flera av våra vänner om det här och även många av killarna säger att dom tyckte det var jättejobbigt. Sa någon av dom till då? Nej, ingen av dom vågade eller visste vad dom skulle säga heller.

    Att sedan jämföra det med att gå på badhuset eller gym som vuxen, där man helt och hållet kan välja själv om man vill visa sig naken och duscha där.. nej, det går inte riktigt tycker jag. Det är inte samma sak.

    Jag kan också säga att jag som vuxen inte tycker det är roligt att visa mig naken för andra människor, även om jag känner mig betydligt bekvämare och tryggare med mig själv nu. Jag har inga problem med att se mig själv naken eller visa mig naken för min man. Men alla andra? Nja, varför ska dom se mig naken? Jag vill inte se dom nakna heller.

  • Anonym (ingen nakenfis)
    Anonym skrev 2013-01-08 20:31:17 följande:
    Bra skrivet! Nu som vuxen inser man ju att allt det där mest ångestladdade i skolan har många andra upplevt likadant som en själv. Det skrämmande är dock att det aldrig kommer upp till ytan, utan att barn får fortsätta plågas med samma saker och de vuxna inom skolvärlden bara fortsätter att köra över barns känslor. Som barn känner man inte att man har något val, och man vill ju vara "normal" som alla andra. Jag trodde att alla andra duschade glatt. Det är stor skillnad på att som vuxen bestämma sig för att frivilligt gå till ett offentligt omklädningsrum. Att bli tvingad är ju faktiskt ett övergrepp.
    Precis, jag håller med. Det är väldigt stor skillnad på att välja själv och bli tvingad av någon (lärare eller annan). När mitt barn kommer upp i åldern och börjar ha idrott, så ska jag definitivt se till att mitt barn inte ska behöva duscha inför någon annan (oavsett vem) om mitt barn inte vill det.
Svar på tråden samduschning