• whippo

    samduschning

    Minns att det var aldrig några problem när jag gick i skolan på 80-talet. Låg- och mellanstadiet duschade alla tillsammans och i högstadiet var det delat så att killarna och tjejerna hade egna duschutrymmen. Kan inte minnas att någon kille struntade i duschen, möjligen några tjejer. Minns heller inte att det var retningar eller glåpord utan så var det bara.

    Idag som vuxen tränar jag på olika ställen och fortfarande är det stora duschutrymmen utan avskärmning men stöter inte på problem med det. Möjligen då för att de som har problem med det inte går dit vilket är synd då många kanske missar aktiviteter som de egentligen skulle vilja delta på.

    Har vikarierat lite som lärare i idrott och hälsa och märkte att tjejerna inte duschade men killarna gjorde det. Märkte det genom att efter lektionen var slut så städs jag upp lite och på vägen till omklädningsrummen mötte jag tjejerna som var på väg därifrån. Killarna mötte jag sedan i "vårt" omklädningsrum redo för dusch.

    Jag kan förstå att man har STORA duschutrymmen av praktiska skäl, billigt och lätt att hålla rent, dessutom går det snabbt också att se vart det är ledigt m.m. På mindre ställen där jag tränar kan det vara tre duschar som är inträngda på väldigt litet utrymme. 

    Till TS så skulle jag inte ha några problem med att vara naken med mina kollegor heller, vi har badat bastu tillsammans, killar och tjejer.

    Frågan är vad som ska rättas till; duscharna eller inställningen till att vara nakna tillsammans? Mycket handlar nog om uppfostran, jag har den uppfostran både genom skola och föräldrar att nakenhet inte är en sån "big deal" och kanske fler bör få den.

  • whippo
    lizetted skrev 2013-08-16 14:47:01 följande:
    Idioti att överhuvudtaget ha gymnastik som betygsgrundande ämne. 
    Inte gymnastik men idrott och hälsa. Det handlar om så mycket mer än att "gympa" idag, kolla upp kursplanen på Skolverket. Det är inte direkt som att den som kastar bollen längst får A och den som kastar kortast får E.
Svar på tråden samduschning