• Elin 885

    samduschning

    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:05:21 följande:
    Nu har jag inte läst allt men hur gör du på ett badhus? Eller du går hem i en klorig baddräkt/bikini på dig?
    badar inte på badhus pga allt äckel-päckel *ryser*
  • Elin 885
    Anonym (i skolan) skrev 2013-01-08 20:08:39 följande:

    Jag har naturligtvis pratat med flera om duschningen men då har vi hittat fram till lösningar i klassen så att egen dusch ej behövts. Vi gör allt för att ta in hur de känner och göra något åt det. Men visst, det finns säkert de vi missat.
    som sagt många elever vågar inte säga till, jag skulle aldrig gjort det.
    dem som du pratar med som säger att det är ok, tycker nog inte det egentligen, inte de flesta i alla fall.
    var inte så naiv!
  • Elin 885
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:13:57 följande:
    Vet inte vad som skulle vara så farligt med att samduscha om ALLA är nakna är de väl lika obehagligt och läskigt för alla, är de nya människor e de väl en sak men folk man träffar varje dag känner man ju.. Vi hade en i klassen som var muslim som inte fick duscha med oss för sina föräldrar annars hade vi andra 20 de rätt roligt även NAKNA..
    i gymnasiet så hade vi en gigantisk jympasal som delades av så att två klasser skulle kunna ha jympa samtidigt, vilket betyder att man var tvungen att ducha med helt okända människor....kul....
  • Elin 885
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:24:28 följande:
    De var samma för oss men efter 5-6 pass tillsammans så kände man ju alla i omklädningsrummen.
    Ne klart vissa bryr sig inte alls att dom är nakna men tror majoriteten faktiskt skäms och förstår inte riktigt hur det skulle kunna lösas med 20 avskiljda stängda duschar i en skola.

    eftersom det var över 50 st (vi hade 30 tjejjer i vår klass och andra klassen var det säkeet 25 tjejjer) så nä.
  • Elin 885
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:31:02 följande:
    Och alla var i ett omklädningsrum svårt att förstå varför man bygger något sånt konstigt, vi var kanske 40st totalt i 2 omklädningsrum med 2 olika duschrum vi var alltid blandade i rummen halva klassen i ena och andra i den andra dvs vi hade halva den andra klassen i vårt.

    Kan inte förstå hur separera dom som skäms skulle ge dom bättre självförtroende, risken e 1000ggr större att personen blir ännu mer mobbad..
    japp alla vi var i ett omklädningsrum med 10 duchar.
  • Elin 885
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:31:02 följande:
    Och alla var i ett omklädningsrum svårt att förstå varför man bygger något sånt konstigt, vi var kanske 40st totalt i 2 omklädningsrum med 2 olika duschrum vi var alltid blandade i rummen halva klassen i ena och andra i den andra dvs vi hade halva den andra klassen i vårt.

    Kan inte förstå hur separera dom som skäms skulle ge dom bättre självförtroende, risken e 1000ggr större att personen blir ännu mer mobbad..
    de byggde inte, det var skolan som hyrde in sig i sporthallen. skolans egen jympasal slapp jag som tur var, men en i min klass hade jympa där en gång i veckan som elevens val och det var tydligen jävligt ofräscht.
    förmodligen så gjorde man så för att dela av så att man skulle kunna hyra färre antal timmar tror jag.
  • Elin 885
    Anonym skrev 2013-01-09 09:43:00 följande:
    Räkna med att det är 10stycken åt gången som ska använda duscharna, i ca 10 omgångar om dagen, det blir ca 100 olika tvålar, kroppalster, svett och hår från ca 100 individer om dagen. Om idrottshallen används (oftast) 7 dagar i veckan, och det ser likadan ut varje dag 7 dagar i veckan. D blir ca 700 olika individer som skitar ner draperierna! Och det finns ingen lokalvårdare som hinner tvätta dom så ofta som de skulle behövas och det skulle aldrig finnas tid till att byta ut dom heller då detta faktiskt tar för mycket av våran tid! Tänk på om Du själv skulle vilja används duschen som har draperi när de medför den stora hygien risken det faktiskt gör. Och som jag sa tidigare i ett inlägg. Mobbningen blir större och mer dold när det finns draperier för det finns ingen som ser vad som händer bakom draperiet, dom drar undan för att se hur personen reagerar, det blir med förstörelse då dom slits ner och ofta klottras det. Samma gäller duschväggar, klotter är de mest vanliga. Och då kan man skriva "ring XX om du vill ha ett ligg" " XX är en idiot" m.m.
    men du det finns ju faktiskt duchar med glasväggar så kan ju städarna städa av de väggarna när dem ändå städar duchutrymmet.
  • Elin 885
    Miss P71 skrev 2013-01-09 13:50:43 följande:

    Men skoja nu... Det har ju alltid varit så när man haft gympa att man aldrig kunnat stänga om sig.. det kan du förtusan inte ens göra på ett gym..


    det är frivilligt att gå till gym...
  • Elin 885
    Miss P71 skrev 2013-01-09 13:54:04 följande:

    Jag tycker det är tramsigt bara.. låt barn få vara barn... De har oftast inte problemet.. det är föräldrarna...
    jag hade4 problemet och fler med mig i vår klass, jag hatade att ducha efter jympan eftersom jag redan som 11 åring hade a-kupa i bh-storlkek och som 13-åring hade jag c-kupa.
    skitkul du, när man är den enda i sin klass nästan som har stora tuttar, kurvor etc jag blev MOBBAD för det och det tog mig 10 år att komma över.
  • Elin 885
    Miss P71 skrev 2013-01-09 14:00:06 följande:
    Barn tittar och det gör man även som vuxen. Jag var den första som hade hår på fia.. gissa om alla var nyfikna... Men deet är trist att du blev mobbad för att du bröst.
    sär skriven skrev 2013-01-09 13:59:02 följande:
    Oj nu är vi fler som letar fel och inte får fler svar, misstänker jag!

    letar fel? jag hade varit överlycklig om jag fått ha ett duchdrapperi!!

    ja jag hade mens första gången som 11 åring och började få hår och tuttar som 10 åring....det var så kul du....eller inte!! kommer fortfarade ihåg när jag som 11 åring kommer upp en helgmorgon, tittar ned i golvet och säger till mamma att jag måste ha "en sån där med två säckar som du har till dina tuttar" hihi. min mamma som är en väldigt snäll mamma frågade om hon skulle följa med eller om jag ville åka själv, hon fick åka med och se till så den satt bra, men helvete vad pinsamt jag tyckte att det var. huah!!
Svar på tråden samduschning