• Malawi

    Några frågor, är så peppad att börja :)

    Hej, hej!

    Hoppar in och följer gärna med på vägen!

    Jag började sätta vår son på toan för en månad sen, då han var sex månader. Då hade vi börjat med vanlig mat och jag märkte att han var väääääldigt hård i magen. Så då höll jag honom över toan, han tog spjärn med fötterna mot min mage och så fick vi ut det. Mycket gladare bebis!

    Sen har jag bara fortsatt. I början "rutintoade" jag honom efter sömn och mat, men det blev för ofta för honom. Han ville inte sitta på toan om han inte behövde bajsa och blev tokarg. Så då backade jag till bara efter sömnen, då han brukar bajsa. 

    Nu blir det lite oftare och oftast hamnar allt bajs i toan. Utom den här veckan när han både är lös i magen och min mamma är på besök och det har blivit lite sisådär med vanliga rutiner...

    Tänkte om det fortsätter gå bra med bajset i toan så kanske jag köper tygblöjor och ser om han vill kissa i toan också. Nu kommer det alltid kiss, men jag har inte alls lärt mig hans signaler för kiss. 

  • Malawi

    Jag har börjat sätta min lilla kille på toan lite oftare idag och han blev inte alls arg och kissade varje gång! Dock missade jag sätta honom på toa efter eftermiddagsvilan så då fick jag byta bajsblöja... Det inte sant var snabbt jag hade vant mig vid att slippa göra det!

  • Malawi

    Idag har han varit lite ogillande till toaletten, men börjar jag busa lite med honom går det över. Skötbordet ogillar han nog allra mest dock...

    Jag har börjat fundera lite på tygblöjor istället. Up and go har jag aldrig riktigt gillat.
     

  • Malawi

    För oss går det sådär. Två veckor sen blev lilleman förstoppad bara för att bli magsjuk för en vecka sen med diarre. Och diarren har hållt i sig sen dess tyvärr. Men jag är fruktansvärt nöjd med att han är van vid toaletten! Det har iaf blivit några färre diarreblöjor att byta.

    Jag hade tänkt köpa poops tygblöjor, men kom av mig när magproblemen började. 

  • Malawi
    talulah gosh skrev 2013-09-15 21:30:00 följande:
    En fråga bara: Visar era barn obehag av att ha blöja, eller varför har ni så bråttom att bli av med den? (Har man tygblöjor förstår jag om barnet inte trivs med det, men med moderna blöjor?) Helt enkelt: Varför vill ni att de ska bli blöjfria så tidigt? Är nyfiken för jag känner inte alls att blöja är ett problem...
    Min lille kille blir lätt väldigt hård i magen. Bajsar han på toaletten finns ingen blöja som trycker in bajset igen, det hände oss flera ggr med dottern... Sen får han även hjälp av gravitationen när bajset ska ut och det är en bättre position när han sitter och ska pressa.

    Vi har inga planer på att sluta med blöjan, men vi vill absolut inte ha ett förstoppat barn till. 
  • Malawi
    talulah gosh skrev 2013-09-17 20:13:43 följande:
    okej. måste vara en vansinnigt tajt blöja ni använder positionsgrejen förstår jag - brukar ibland själv sätta mitt barn så när han bajsar...
    Det kommer tiocentimeters stenhårda korvar...
Svar på tråden Några frågor, är så peppad att börja :)