hemmagjord dippkryddning?
Tror att det är ganska enkelt att slippa sockret i Kryddningen, svåra är nog att slippa (eller iallafall nästan slippa) sockret i gräddfil/Yoghurt, men finns säkert någon Low calories yoghurt eller liknande.
However brukar jag köra,
1/2 vitlöksklyfta som är pressad
Lite Cayennpeppar
En hel del Peppar
Lite salt
Lite färsk finhackad chilipeppar utav något slag
En hel del Paprikapulver
Några klickar sweet chili sås
Detta brukar jag körs tillsammans med créme Fresch, då jag tycker set ger en lite syra mot det andra lite söta ingredienserna. Notera att Sweet Chili kanske inte är det bästa om man vill slippa socker, paprikapulvret är också lite sött. I regel kan man säga att torringredienser man köper på burk brukar vara sötade på ett eller annat sätt.
Denna kryddning blir också ganska stark, men då är det ju bara att dra ner på de starka ingredienserna förstås. Dip är en sådan sak man kan experimentera med in till oändligheten, så bara att testa en himla massa grejer. Tillslut kommer man fram till vad man själv gillar!