• telgebo

    Familjen Annorlunda

    Prattråd för oss som följer programmet Familjen Annorlunda på måndagar kl 20 i TV 4.

    Såg att det inte fanns nån tråd för oss så jag startar en nu.


    Min lycka dotter född okt 11 3450 g och 50 cm total kärlek
  • Svar på tråden Familjen Annorlunda
  • Filuran5
    felicityporter skrev 2013-02-07 23:14:57 följande:
    Oj, vilken fantastisk dubbelmoral! Det är med andra ord helt okej att dela med sig av sådana iakttagelser i Unga Mödrar, men absolut förbjudet att dela med sig av samma iakttagelser om de medverkande i Familjen Annorlunda? Personligen tycker jag att det borde vara känsligare att uttrycka sig nedlåtande om föräldrarna i Unga Mödrar med tanke på att många av dem är under 18 år och således barn.

    Jag hoppas att Familjeliv tar sitt förnuft till fånga och stänger ner tråden om Unga Mödrar, alternativt rensar den på ungefär 50% av inläggen, samma sak med trådarna om Big Brother, Farmen och Hollywoodfruar. Ett annat (och vettigare) alternativ är att helt enkelt låta yttrandefriheten råda och endast ta bort grova personangrepp, med andra ord låta det vara ungefär som det är nu, men givetvis utan den positiva särbehandlingen av Familjen Annorlunda. 
    www.familjeliv.se/Forum-25-156/m68712524.html

    Eller så fortsätter diskussionen här när alla "tycka synd om familjen annorlunda" (är det inte ganska kränkande föresten att bli kallad för familjen annorlunda??!) har lämnat tråden
  • RockabillyCarro

    Vad härligt det såg ut att vara ute i skogen med alla barn, såna aktiviteter tycker jag om:) var det någon mera som såg berget med libero blöjor i hallen hos den ena familjen?! Tyckte jag va kul att se hur mycke man måste ha hemma:)

  • dehexan

    Såg just avsnittet om Näthat som uppdrag granskning gjorde i veckan

    www.svtplay.se/video/995361/del-4-av-18

    Osökt kom jag att tänka på den här tråden och alla människor som utan att blinka kränker de medverkande familjerna. Har åsikter och sätter diagnoser på människor de inte vet något om.
    Helt baserat på korta klipp som tv sätter ihop.

    Att man inte skäms. Hur man man med gott samvete anse att man bidrar till ett gott samhällsklimat?

    Vi undrar hur barn kan mobba, anklaga människor vara fula, håna och skratta åt.

    Här finns svaret, det börjar här bland oss som kallar sig vuxna!

    Skäms!

    Varför skulle det vara ok att hävda att någon är svagbegåvad, utvecklingsstörd eller har bildat familj med sitt syskon för att man sitter i skydd bakom en dataskärm?
    Skulle man lika frankt stega fram och trycka upp det i nyllet på personerna i fråga om man mötte dem ute?

    Folk får tycka och ha åsikter om vad de vill men man behöver inte ventilera alla åsikter och medvetet skada och kränka genom lyteskomik.

    Man behöver inte titta på program som upprör en. Stör man sig på vissa människor i tv så stäng av, gör något trevligt med er familj istället för att agna er åt hat och förlöjligande.

  • SoStylish

    Men man måste väl ändå få ha åsikter? Eller måste man älska alla och älska allas val och beteenden? Man måste väl få diskutera utan att det ska klassas som näthat för det?

    Det är knappast någon här som önskat livet ur familjerna eller deras barn eller skrivit något riktigt hemskt om att de ska bli våldtagna och skändade. Var gränserna går är säkert olika från person till person, men att tycka att någon verkar lite märklig måste man väl ändå få göra utan att man ska bli klassad som "näthatare"?

    Och återigen, varför går FL-maffian i taket över de relativt oskyldiga saker som sägs i just denna tråd? Varför får man kalla Gunilla Persson för psykopat härinne utan att någon kommer och moralpredikar? Varför får man kalla deltagarna i Big Brother för puckon utan att någon säger till?

  • dehexan

    Åsikter får alla ha och vilka som helst. Jag har inte sagt att åsikter är bannlysta men det är en stor skillnad på att diskutera ett program och dess innehåll och att sätta diagnoser på deltagarna eller antyda att de är syskon, svagbegåvade och som i vissa fall ge sig på barnen med nedsättande kommentarer.

    Och vad det gäller alla andra trådar och forum och vilka program som diskuteras där, så vet jag inget om dem. Jag har läst här eftersom det en gång i tiden var roligt läsa och skriva här.

    Sen får jag väl förtydliga då....eftersom man väljer att misstolka. Jag har inte med ett enda ord påstått att näthatet idkas här i detta forum. Eller klassat dig So Stylish som näthatare. Jag talade om kränkningar för det är det näthat är och det är det som pågår härinne då man anser sig diskutera och har rätt att vräka ur sig vad man vill utan att tänka på ifall det skadar någon.

    Sen att jag länkade beror på att någon kanske hajar till och får sig en tankeställare och att gränsen kan vara hårfin.

  • SoStylish
    miqkaela skrev 2013-02-08 16:39:47 följande:
    Men hallå???? Ska vi inte diskutera FAMILJEN ANNORLUNDA här?!
    Nä, för man får bara säga fina saker och inte diskutera eller ifrågasätta någonting. Typ...
  • susannapanna
    SoStylish skrev 2013-02-08 17:53:15 följande:
    Nä, för man får bara säga fina saker och inte diskutera eller ifrågasätta någonting. Typ...
    Trist.
Svar på tråden Familjen Annorlunda