Inlägg från: Danasmama |Visa alla inlägg
  • Danasmama

    Gravid med kurdisk asylsökare som nu ska bli utvisad. Hjälp mej nån som vet.

    Jag o min kurdiska pojkvän har varit tillsammans i två år och ska nu få en son i April. Vi träffades i Oslo o har varit där tillsammans hela tiden, han har inte haft papper utan väntat på svar hela tiden. O nu för en vecka sen så fick han avslag och dem sa att han skulle bli tillbaka skickad om 3 veckor till Kurdistan (Slemani). Jag är svensk medborgare och tror att det blir lättare för honom att få uppehållstillstånd i Sverige än i Norge pga. familjeanknytning till mig.

    Ska fixa lägenhet i Sverige nu så fort som möjligt, men måste han åka till Irak för att söka där eller kan han komma till mig i Sverige (från Norge) med en gång?. Vad jag har läst från den här artikeln, www.friatider.se/irak-sager-upp-atervandaravtal-utvisningsdomda-irakier-kommer-nu-att-fa-put-i-sverige-istallet så kan inte Sverige längre skicka tilbaka utvisningsdömda från Irak då Irak har sagt upp återvändaravtal. Läs artikeln för att förstå bättre.

    Tror ni att han måste åka till Irak o söka om att få komma till mig i Sverige, funderar oxå på att åka ner dit och tom. flytta dit. Då jag känner mig väldigt uppgiven o förtvivlad nu när vi ska få barn om 2 månader och jag vet inte om han kommer vara med oss, de enda jag vill är att vi ska kunna vara tillsammans.. Någon som varit i samma situation eller som vet? Tack för svar.
  • Svar på tråden Gravid med kurdisk asylsökare som nu ska bli utvisad. Hjälp mej nån som vet.
  • Danasmama

    Okej. Kommer göra allt vad jag kan. Har försökt ringa migrationsverket för har frågor men kommer aldrig fram, extremt dåligt. Behöver svar på om han måste åka ner eller om han kan vara i Sverige under tiden eftersom att vi ska få barn.. Annars tar jag barnet med mig dit, jag vet att det kan ta lång tid därför jag vill börja med detta nu under tiden jag är mammaledig. Men om den artikeln stämmer som jag läste så kan inte sverige skicka tillbaka Irakiska medborgare tydligen, den är från 2012..
    Hur gick det för er, fick han uppehållstillstånd? o hur var tiden i Slemani?

  • Danasmama

    Okej får försöka göra ett nytt försök imon då. Två av kraven (vad jag läst mig till på MV hemsida) är att man måste ha en bostad av viss storlek, vilket jag har. Men att man oxå måste ha jobb, jag får föräldrarpengar o har jobbat i norge men ska söka jobb i sverige eftersom jag flyttar hit nu när min föräldrarpermisjon tar slut. Undrar om det kan spela någon roll i ansökan..

  • Danasmama

    Alltså ska få föräldrarpengar ett år framöver från o med nu i Februari o sen söka jobb efter de här i sverige.. får ställa dom här frågorna till migrationsverket om man nångång får tag i dom (!!!!)

  • Danasmama

    Kanske man ska ringa tidigt på morgonen.. Okej så du har sökt att en person ska komma till dig genom familjeankytning? Ja tydligen så vill dom se så man kan försörja sig själv o den som kommer.

  • Danasmama

    Okej så de betyder att jag kan studera o ändå få han hit då.. fattade inte de först. Saken är den att han har sökt asyl under ett falskt namn i Norge som han inte har pass på, kanske oxå därför han fått avslag därifrån. Han kom dit för 7 år sen och blev övertalad att de bästa var att ljuga om hans ålder o var han kom ifrån, men detta har nog slått bakåt på han. Dock så har han ett riktigt pass som är irakiskt, och det är de han ska söka på i Sverige. Detta gör hela ärendet komplicerat och inte något jag direkt vill ta upp med MV.

  • Danasmama

    Mår ganska så dåligt pga. detta här. men det hjälper lite att se att jag inte är ensam om detta. Har inte ens börjat med ansökan än, i o med att min kille är i Norge nu o ska överklaga beslutet, o jag står i ett vägskäl o vet inte om jag ska flytta till Sverige eller Norge. I längden så tror jag det blir lättare i Sverige för honom att komma till mig.

Svar på tråden Gravid med kurdisk asylsökare som nu ska bli utvisad. Hjälp mej nån som vet.