• Whoopsie91

    Tips på fyllningar i rullader!

    Precis som rubriken lyder så söker jag lite olika tips på vad man kan ha för olika fyllningar i rullader? Skrattande

  • Svar på tråden Tips på fyllningar i rullader!
  • annca

    Är det nöt- eller fläksroullader?

    Själv har jag inte lagat detta på de dag jag minns, men mamma är väldigt förtjust i att göra roulader av olika slag.

    Skink- eller fläskroullad:
    * katrinplommon!
    * Äpple o soltorkad tomat
    * marinerad vitlök o bacon

    nötroullad:
    * ansjovis och lök
    * marinerad vitlök och soltorkad tomat
    * fetaost eller chevre


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • annca

    * färskost, funkar i båda sorter*
     * senap, funkar också i båda. Gärna tillsammans med äpple.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • tro  hopp  kärlek

    dijonsenap, riven pepparot och stekt lök. salt o peppar
     Serveras med en gräddisgsås med pepparot i.

    Katrinplommon, kryddpeppar salt.

    Bacon, ost , peppar och salt

    Bara ost, salt pepparmix, rullas och steks med lite lök, häll på grädde, oxbuljong, soja, grönmögelost 1-2 tsk Låt koka ihop

  • Snöviolen

    Själv brukar jag ha i nötfärs i lövbiff som jag sen steker och häller på 3 dl grädde och 2 dl vatten + en buljongtärning och sen får det puttra tills man ser att färsen är färdig.

  • Whoopsie91
    annca skrev 2013-01-30 11:38:24 följande:
    Är det nöt- eller fläksroullader?

    Själv har jag inte lagat detta på de dag jag minns, men mamma är väldigt förtjust i att göra roulader av olika slag.

    Skink- eller fläskroullad:
    * katrinplommon!
    * Äpple o soltorkad tomat
    * marinerad vitlök o bacon

    nötroullad:
    * ansjovis och lök
    * marinerad vitlök och soltorkad tomat
    * fetaost eller chevre
    Nötrulader är det jag ska göra :)

  • Whoopsie91

    Allting låter riktigt gott!

    En annan sak jag läste om rullader var att man skulle lägga nötrullader i gräddmjölk i två dygn innan man skujlle göra rulladerna, dock stod det inte varför... Är det någon som vet vad det gör för nytta? Blir de mörare av det?

  • Miss Blue

    Gorgonzola-vitlök
    Saltgurka-bacon

    Sen finns det en uppsjö av ostar i ostdisken.



    (Svamp) kantareller, kallejohan med någon ost

Svar på tråden Tips på fyllningar i rullader!