Miss Behave skrev 2013-02-01 14:55:17 följande:
5 dl grädde
3/4 dl socker
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
Skär av vaniljstången på hälften, snitta och skrapa ur frön. Sätt i liten panna tillsammans med socker och grädde. Koka upp och tillsätt gelatinbladen (som fått ligga och mjukna i en skål med kallt vatten) Krama ur dem lite innan du lägger ned dem i pannan. Rör om tills de lösts upp. Häll sedan upp i cupglas (räcker till ca 5 portioner). Låt stå i kylskåp i ca 5 timmar.
Servera med tinade hallon som man blandat i lite socker med.
Låt även vaniljstången du skrapat ur få koka upp med grädd/sockerblandningen. Ta sen bara upp den innan du häller upp i cupglasen.
Tänkte köra med vanlijsocker istället.. det borde funka va?
Sen, är det ok att förbereda dagen innan? Att göra det ikväll och servera imon? Eller ska det helst göras samma dag?