• Hjärtat007

    Står med överblivna äggulor, Tips tack :)

    Har maräng  på äggvitor i ugnen så nu har jag fyra äggulor jag inte vet vad jag ska göra med, nån som har nått bra tips?. 

    Går de att göra maräng på dom oxå? med kanske kakao?  

  • Svar på tråden Står med överblivna äggulor, Tips tack :)
  • Annelie 76

    Maräng gör på äggvita. Äggulan är mjuk (innehåller fett) så det håller inte ihop.

  • Ramborg

    Hm, ovanligt problem för mig. Jag har massvis med äggvitor i frysen för dem använder jag aldrig men nänns inte slänga (för tänk om jag blir sugen på maränger).

    Ska kolla lite recept, återkommer!


    42.
  • mrsStatham

    MÅSTE du göra något med dem? 
    Herregud vad handlar det om 5kr, MAX? 


    Bara två saker är oändliga
  • gbgtjej

    Chokladmousse såklart behövs bara äggulor, vispgrädde och mörk choklad/blockchoklad!

  • lövet2

    4 äggulor
    4 msk kakao
    4 msk florsocker
    4 dl vispgrädde

    Rör i hop äggulorna. Sikta ner kakao och florsocker och rör i hop det med äggulorna, så det blir en lite seg rinnande smet. Vänd i den vispade grädden. Servera till vanilj- eller chokladglass.

    Ett tips är att du tar lite mindre av kakaon och florsockret, så smeten inte blir för tjock. Äggulorna kan ju vara lite olika i storlek.

  • Ramborg

    Aioli, just det! Det är ju det vi brukar göra.

    Eller majonnäs.

    Tänk på att för både aioli och majonnäs ska oljan och äggulorna ha samma temperatur annars skär det sig lätt.

    Hemgjord glass är också gott. Det brukar man ha äggulor i.


    42.
  • La Lola

    Jag hade slängt de.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Står med överblivna äggulor, Tips tack :)