• Kinya

    behöver hjälp från er ap-experter! lämna 9-månaders hos pappa?

    Pumpkin skrev 2013-02-06 11:13:52 följande:
    För mig känns det helt absurt att använda ordet "traumatisera" i samma mening som "lämna bebis med pappa" när det dessutom handlar om en närvarande pappa. 

    Verkligen!

    TS tror du inte att din man hade blivit rätt ledsen om han visste att du tycker att hans ensamtid med ert gemensamma barn är ett trauma för barnet?

    Nä, självklart ska barnet inte lämnas till en vilt främmande person men att lämna barnet med sin närvarande pappa är inte traumatiskt! Det kan till och med vara bra för er alla att du åker iväg och vilar och har det bra och kommer tillbaka som en extra glad och pigg mamma.
  • Kinya

    cloudberry79 du pratar om pappans relation till barnet som om han är är en konstig främling som barnet måste vänja sig vid! Det är så otroligt konstigt i min värld! Mitt barns pappa (min man) var med ända från början och lärde känna vår dotter samtidigt som jag gjorde det, d.v.s. direkt när hon föddes. Så när amningen väl var avklarad så var pappa-dotter relationen lika etablerad som mamma-dotter relationen. Man ammar ju oftast i några månader så det finns ju gott om tid för pappa-barnrelationen att etableras ordentligt innan mamman ens kan vara borta från barnet såvida man inte flaskmatar.

  • Kinya

    cloudberry79, på dig verkar det som att ap-tänket utgår från att pappan bara slänger sig på soffan när han kommer hem och inte engagerar sig i sitt barn. Det är så långt från min verklighet man kan komma och jag blir därför väldigt paff. Därför tror jag inte att ap-tänket lockat mig det minsta lilla då min man varit en väldigt engagerad och närvarande pappa från dag 1.

    Sen tyckte jag inte om uttrycket: "erbjuda sig att ta hand om bajsblöjor". Vadå erbjuda sig? Som att pappan behöver mammans tillåtelse att byta en bajsblöja. Det är väl bara att konstatera att bebisen bajsat och sen gå och byta den? Det är väl inget mamman behöver godkänna... *suck* 

  • Kinya
    cloudberry79 skrev 2013-02-07 14:51:47 följande:
    Nu missförstod du mig totalt. Både jag och min man är AP-föräldrar, så han skulle aldrig få för sig att ta det lugnt efter jobbet eller kräva att få sova på natten för att han ska jobba, utan vi har delat på allt från start även om vi inte varit hemma lika länge tillsammans som med första. Sånt ser jag tyvärr ofta i min omgivning, att mammorna tar hand om barnen 24 timmar om dygnet, även om pappan kommer hem från jobbet, som om barnet vore mammans uppgift. Vad gäller blöjbytena är det ju samma sak där, det finns faktiskt pappor som aldrig bytt en blöja eller gör det endast om de blir ombedda. Självklart ska båda föräldrarna direkt säga att de tar blöjan som de upptäcker, det ska inte vara den enas uppgift. AP-tänket utgår från att barnet knyter an till föräldrar som är engagerade, nära och delaktiga. Båda kan vara viktiga anknytningspersoner, men det räcker inte med att bara vara där, man måste vara aktivt närvarande istället för att bara vara hemma.

    Ok, men varför utgick du från att TS man inte var aktivt närvarande då?
Svar på tråden behöver hjälp från er ap-experter! lämna 9-månaders hos pappa?