• Lilla du

    väntar smått i septembereller oktober i Umeå

    Det skulle vara kul och få kontakt med andra här i Umeå som ska få smått kring september och oktober.

  • Svar på tråden väntar smått i septembereller oktober i Umeå
  • Lilla du

    Jag väntar mitt andra barn och enl gravidkalendern som man hittar på internet så ska vi ha kring den 27e sep.  Så nu är jag i v 7.
    Det känns spännande att vara gravid igen.  Trots att jag är så tidig i graviditeten så har jag tydliga slitningar i jumskar och en hel del värk i underlivet/magen.  Nu de sista dagarna så har jag fått rätt illa, vilket jag inte gjorde med sonen. Hoppas de går över snabbt.
    Hur har du mått ?

  • sommarskatt

    Har samma symtom själv, jumskarna och lite värk i magen annars är det lugnt! Känns bara inte riktigt som jag har fattat detta än, vill se ett bevis ! Enligt internetsidorna har jag beräknat kring mitten på oktober så om jag inte räknat fel så ungefär v6 nu. Har ni hållt det för er själva än eller har ni berättat?

  • Lilla du

    Vi har berättat för ett par som är väldigt goda vänner med oss , de väntar sitt första barn, men inte för nån annan. Jag funderar på att tala om det för familjen i v10. Då har jag vart på inskrivningssamtal.  Med det första barnet så talade vi om det i v 10.

    Ni då?

  • sommarskatt

    Jag känner mig fortfarande osäker på om det finns nått där inne med tanke på att mitt plus aldrig blev riktigt starkt men har ju endel symtom.. Så vi väler att inte berätta för nån förrän vi vet säkert. Toligtvis blir det vid påsk då är det v 12. har du redan fått tid för inskrivning? Har du nån barnmorska att rekommendera?

  • Lilla du

    Jag ringde BM direkt dagen efter jag plussade. Då fick jag en tid för inskrivning och de är på tisdag. Jag var i v 5 när jag ringde och jag går in i v9 på måndag.

    jag går på tegs mödravårdcentral och denna gång fick jag en tjej som jag inte har träffat förr. Men första gången hade jag mycket kontakt med en barnmorska som heter Karin vincent wård.  Vart går du?

  • sommarskatt

    Jag har inte ringt någon än, vill vänta.. Så jag går ingenstans än. ska försöka lista ut vilken häslocentral vi ska går till. Har ni kommit på nått "kul" sätt att säga det? eller blir det bara att tala om det?

  • Lilla du

    Första gången så bjöd vi in mina föräldrar på middag och så det vid kaffet. Den här gången kommer vi nog göra något liknande eftersom de är mina föräldrars tredje barnbarn och min svärmor får sitt 6e. En kompis köpte t-skirts till hennes föräldrar med texten "du ska bli mormor/morfar. Hon gav dem de i julklapp. de var en kul ide. Sedan kan man ju vänta till ul och rama in de o ge bort.

  • Merryn

    Hej Om allt går vägen så kommer en liten krabat i okt, är inskriven på norrlandskliniken, super nöjda med dom

  • Lilla du

    Visst kostar det att vara inskriven på norrlandskliniken?

    Nu har vi varit på inskrivningen och igår fick jag ett brev från spec mödra om en tid hos dem den 30/4 , jag vet inte om det är samtalet med läkaren som vi ska ha eller ultraljudet. Måste nog ringa och fråga. Nästa gång som jag ska träffa min barnmorska blir den 20/3.

    Hur är det med era gravidbevsär, har de börjat släppa något. För mig så mår jag illa lite nu och då istället för hela tiden, men mest på kvällen.
    Ibland känns det inte som man är gravid mer än att man mår apa, tycker att magen krympt istället för att bli stor, men det är väll uppsvälldheten som lagt sig.  är nu i v 10, går in i v 11 på fre

Svar på tråden väntar smått i septembereller oktober i Umeå