• Lilla du

    väntar smått i septembereller oktober i Umeå

    Det skulle vara kul och få kontakt med andra här i Umeå som ska få smått kring september och oktober.

  • Svar på tråden väntar smått i septembereller oktober i Umeå
  • Lilla du

    Jag väntar mitt andra barn och enl gravidkalendern som man hittar på internet så ska vi ha kring den 27e sep.  Så nu är jag i v 7.
    Det känns spännande att vara gravid igen.  Trots att jag är så tidig i graviditeten så har jag tydliga slitningar i jumskar och en hel del värk i underlivet/magen.  Nu de sista dagarna så har jag fått rätt illa, vilket jag inte gjorde med sonen. Hoppas de går över snabbt.
    Hur har du mått ?

  • Lilla du

    Vi har berättat för ett par som är väldigt goda vänner med oss , de väntar sitt första barn, men inte för nån annan. Jag funderar på att tala om det för familjen i v10. Då har jag vart på inskrivningssamtal.  Med det första barnet så talade vi om det i v 10.

    Ni då?

  • Lilla du

    Jag ringde BM direkt dagen efter jag plussade. Då fick jag en tid för inskrivning och de är på tisdag. Jag var i v 5 när jag ringde och jag går in i v9 på måndag.

    jag går på tegs mödravårdcentral och denna gång fick jag en tjej som jag inte har träffat förr. Men första gången hade jag mycket kontakt med en barnmorska som heter Karin vincent wård.  Vart går du?

  • Lilla du

    Första gången så bjöd vi in mina föräldrar på middag och så det vid kaffet. Den här gången kommer vi nog göra något liknande eftersom de är mina föräldrars tredje barnbarn och min svärmor får sitt 6e. En kompis köpte t-skirts till hennes föräldrar med texten "du ska bli mormor/morfar. Hon gav dem de i julklapp. de var en kul ide. Sedan kan man ju vänta till ul och rama in de o ge bort.

  • Lilla du

    Visst kostar det att vara inskriven på norrlandskliniken?

    Nu har vi varit på inskrivningen och igår fick jag ett brev från spec mödra om en tid hos dem den 30/4 , jag vet inte om det är samtalet med läkaren som vi ska ha eller ultraljudet. Måste nog ringa och fråga. Nästa gång som jag ska träffa min barnmorska blir den 20/3.

    Hur är det med era gravidbevsär, har de börjat släppa något. För mig så mår jag illa lite nu och då istället för hela tiden, men mest på kvällen.
    Ibland känns det inte som man är gravid mer än att man mår apa, tycker att magen krympt istället för att bli stor, men det är väll uppsvälldheten som lagt sig.  är nu i v 10, går in i v 11 på fre

  • Lilla du

    det har blivit bättre senaste veckan men mår fortfarande illa främst på kvällen. Jag undrar när det ska bli bättre. Nu har vi fått tid för rul. Den 30/4. Det är länge kvar men den som väntar på något gott....vi ska även träffa en spec läkare i samband Me det och prata om förlossningen. Med det första blev det lite otroligt så nu blir samma de nån slags plan kring förlossningen. Har nån av er börjat få "hård" mage vilken vecka?

  • Lilla du

    Det är bara kul om vi blir flera och är i olika veckor med.

    Jag har börjar få ordning på magen med hjälp av torkad frukt, havregrynsgröt med frukt i och lite mera motion än vad jag utövat tidigare "tidigare var det typ en promis i månaden"

    Jag har en barnmorska som heter Jenny på tegs mödravård,

    Mitt illamående är nästan helt borta, kan känna av när man inte ätit på ett bra tag, men annars har jag börjar må bättre. Därimot har jag en hel del smärtor i höft/bäcken och ländrygg. Jag hoppas på att det ska bli bättre nu när jag rör mig mera.

    Jag är i v 14 nu och är 28 år och fyller 29 i sep och bor några km från Umeå.

  • Lilla du

    Sandra11: Jag hade en annan barnmorska med första barnet som jag inte alls gillade, hon glömde bort våra tider och visste inte mitt namn . Så Jag bytte och fick Vincent vård, hon är ärlig och rakt på sak så Jag förstår att alla inte gillar henne. Den här gången har jag en som heter Jenny och hon är super. Nu börjar ultraljudet närma sig för oss. På valborg är de dags. dock är jag i v 20+4 då och jag är rädd att man inte kan se könet då. De vill vi ta reda på. Nu börjar man få lite mage med och det känns kul. Men känner inte någon rörelse än. men är ju bara i v17. hur är det för er?

Svar på tråden väntar smått i septembereller oktober i Umeå