• Tecum

    Killar hur ofta får ni komplimanger?

    Jag får aldrig komplimanger, varken av min fru eller andra kvinnor. Hon är världens snällaste och finaste, men just den biten är hon usel på. Hon vet om det men det blir inte bättre. Däremot får hon ofta av mig.
    Kvinnor är notoriskt dåliga på att ge komplimanger till sina män, till väninnorna går det bättre. Verkar vara något medfött...

  • Tecum
    Anonym (Inlärt) skrev 2020-10-19 10:19:40 följande:
    Inte medfött, utan inlärt. Det är riskfritt att ge väninnorna komplimanger, de kommer inte att börja tafsa på oss för att de vet att vi tycker att de är attraktiva, Män och pojkar har lärt oss att vi måste hålla avståndet väldigt tydligt. Det är för energikrävande att behöva följa upp varannan komplimang med att behöva freda sin kropp.
    Menar du på fullt allvar att din partner inte klarar av en komplimang utan att han börjar tafsa på dig?
  • Tecum
    Anders 386 skrev 2020-12-28 15:56:31 följande:
    Grov förenkling av vekligheten.

    För det första har man väl inte fritt val av partner? Man kan ju liksom inte bara välja vem som helst.

    För det andra är det ganska stor skillnad på den person man blev tillsammans med och samma person efter 40 års förhållande.
    Det är såna kommentarer från Smecker som gör att så många anser att han är en kvinna. För det är typiskt kvinnligt att tycka att "det är bara att välja någon annan". Det valet har inte män, åtminstone inte utanför storstäderna.

    Sen är det väl inte hela världen att man inte får komplimanger så länge man får bekräftelse från henne på annat sätt. Men visst är det märkligt, kvinnor vill gärna ha komplimanger och förväntar sig det också. Blir sura om de uteblir för länge. Men har så förtvivlat svårt att själva ge. Och det är ju inget som vi hittat på, det hör man ofta och även kvinnor erkänner denna svaghet hos dem. Kanske ett ämne för en avhandling hos någon blivande beteendevetare...?
  • Tecum
    Anonym (CK) skrev 2021-02-21 15:52:14 följande:
    Oo yes vad glad jag skulle bli om tjejer vågade ge lite mer komplimanger. 
    De få gånger tjejer gett det så lever man på det länge, ja det har till och med etsats fast i huvudet. 

    Minns när en tjej tog mig på axeln och sa bra jobbat. Eller när jag fick beröm för ett klädesplagg. Wow, såna saker gjorde min dag verkligen. Asså det går inte beskriva. 

    Så jaa, tjejer ger inte komplimanger till killar så ofta utanför förhållanden. 
    De gör det inte i förhållanden heller...
Svar på tråden Killar hur ofta får ni komplimanger?