• Mon 19 Oct 2020 18:05
    25470 visningar
    156 svar
    156
    25470

    Killar hur ofta får ni komplimanger?

    Kan tyvärr inte minnas när jag fick en komplimang från en kvinna senast.

  • Mon 28 Dec 2020 14:59
    #82
    Anders 386 skrev 2020-12-28 14:53:14 följande:
    Den där längtan kan jag också känna ibland...  men allt man gör inom hemmets väggar handlar mer om att göra det som förväntas för att slippa påpekanden om att man inte uppfyller det som förväntas.
    Men som tur är så har jag jobbet - kollegor visar ofta tacksamhet för det jag kan och gör där.
    Jag har generellt en bild av att många män sällan får komplimanger av den person som dom allra helst vill få en komplimang av.
    Håller med dig och jag vill påstå att det är sällan män överhuvudtaget får några positiva ordalag idag. Män får ständigt bara höra är hur onda och elaka de är i alla lägen. Samtidigt pratas det om allas lika värde, gäller tydligen alla utom män.


  • Mon 28 Dec 2020 15:04
    #84
    Smecker skrev 2020-12-28 15:03:14 följande:
    Nej det får män inte alls ständigt bara höra.

    Jag förstår inte varför man väljer en partner som inte bekräftar en och ger en komplimanger. Det är väl ändå ett val man gör?
    Fast det är inte bara partners, det är hela samhället i stort som har den attityden emot män.
  • Mon 28 Dec 2020 16:58
    #90
    Smecker skrev 2020-12-28 15:12:55 följande:
    Känner jag inte alls igen. Det är klart, om man är van att komma undan med vad skit som helst som man, att flyga under radarn som misogyn, eller brukar tafsa på kvinnor eller skicka oönskade dick pics och sånt skitbeteende, ja då är nog dagens samhälle lite jobbigare än det var förr. Men nej, sköter du dig så är det absolut inga problem.
    Ok, då ser vi verkligen med olika glasögon. Jag tycker mig inte se annat än att man spyr galla över allt som även goda män gör idag, för ja, de allra flesta män är trots allt goda.

    Man bankar in i folk att alla män utan undantag är onda, elaka, ointresserade, våldsamma och manipulerande.
  • Mon 28 Dec 2020 22:17
    +1
    Smecker skrev 2020-12-28 19:28:14 följande:
    Nej, det är bara den där KäntBärtil som anser att alla män är ointresserade av kvinnor, utom för sex. Det inkluderar tydligen hans fru, men det är konstigt nog inget han vågar berätta för henne.

    Jag har aldrig råkat ut för någon eller något som "bankar bankar in i folk att alla män utan undantag är onda, elaka, ointresserade, våldsamma och manipulerande". Tvärtom, tycker på tok för många kvinnor tar skit och accepterar det skitbeteende män utsätter dem för. Men du kanske är en av de män som tog åt sig av Zara Larssons utspel efter sexuella trakasserier och våldtäkter på festivaler?
    Ja du verkar lite lätt blind för din omgivning så jag förstår att du inte förstår.

    Ja jag kan hålla med om att på tok för många kvinnor accepterar skitbeteenden från män men det finns ingen som helst anledning för män att då också acceptera skitbeteenden från kvinnor heller. Två fel gör liksom inte ett rätt. Helst ska ingen behöva utsättas för skitbeteende överhuvutaget.

    När det gäller ZL så tar jag inte åt mig men med den manshatarattityden hon har och sprider så sorterar jag rätt snabbt in henne i kategorin skitbeteende.


  • Tue 29 Dec 2020 12:43
    Smecker skrev 2020-12-28 23:23:21 följande:
    Mig veterligen är det ingen som tvingar dig att acceptera något alls. Du väljer väl själv vem du umgås med och inte?

    Blind, för att jag väljer att ta åt mig av det som är relevant, och inte tar åt mig av det som inte är relevant? Alright.
    Klart man väljer vem man umgås med och inte men det jag från början påpekade var att det inte kanske alltid handlade om partner utan det är hela samhället i stort som har den attityden emot gruppen män. Ska vi försvara allas lika värde så har alla lika stor rätt till att bli bra bemött.

    Ja du verkar blind, i alla fall det jag har läst av dig, du verkar inte ha viljan att vara objektiv, jag kan såklart ha fel eftersom jag inte har läst alla dina inlägg utan bara kan utgå från det du har skrivit till mig. Det är också svårt med nyanser i skriven text.
  • Tue 29 Dec 2020 16:03
    Smecker skrev 2020-12-29 14:06:23 följande:
    På vilket sätt menar du att din personliga erfarenhet är objektiv? Låter svarare som själva definitionen av ordet subjektiv.

    Jsg har som sagt inte alls samma erfarenhet av att samhället skulle ha som allmän inställning att män är "onda, elaka, ointresserade, våldsamma och manipulerande". Samhället är ju, också per definition, vi.
    För att allas lika värde ingår i mitt vardagliga arbete. Jag söker aktivt upp oliktänkande och deltar gärna i olika diskussioner. Därmed inte sagt att det jag säger och står för alltid är den enda sanningen eller den enda åsikten.Det finns hela tiden nyanser i åsikter, tycke och tankar.

    Samhället är som du säger vi men vårt samhälle verkar mer polariserat än någonsin just nu, grupper ställs mot grupper och många verkar inte ha någon vilja för att försöka synka sig. Nu gled vi iväg och nog sagt om detta för min del nu. 
Svar på tråden Killar hur ofta får ni komplimanger?