Forum Anonyma diskussioner - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fungerande mångkulturellt samhälle?

  Ons 13 feb 2013 19:22 Läst 4028 gånger Totalt 84 svar
  Anonym (skept­isk)
  Visa endast
  Ons 13 feb 2013 19:22

  Hej, jag skulle vilja ha exempel på ett modernt mångkulturellt samhälle som fungerar. Utan högre brottslighet än i mer homogena samhällen, utan större kulturkrockar eller segregering, samt där jämlikhet, jämställdhet och mänskliga rättigheter respekteras.

  Finns det något sådant?

  Snälla, endast seriösa svar. Jag är genuint nyfiken. 

 • Ons 13 feb 2013 19:32 #1

  Holland kan vara värt att kolla upp.

 • Ons 13 feb 2013 19:34 #2

  England?

  Förövrigt så finns det väl knappt några särskilt homogena samhällen att jämföra med idagens läge, om vi bortser från samhällen som levt tämligen isolerat från omvärlden eller i som existerar i form av diktatuerer mer eller mindre, så vad ska man jämföra med liksom?  

 • Ons 13 feb 2013 20:38 #3
  Anonym skrev 2013-02-13 19:32:33 följande:
  Holland kan vara värt att kolla upp.
  hmm ,.... jag tror inte man kan räkna holland med tanke på vad som hände Theo van Gogh.
 • Tor 14 feb 2013 06:20 #4
  Anonym skrev 2013-02-13 19:34:43 följande:
  England?

  Förövrigt så finns det väl knappt några särskilt homogena samhällen att jämföra med idagens läge, om vi bortser från samhällen som levt tämligen isolerat från omvärlden eller i som existerar i form av diktatuerer mer eller mindre, så vad ska man jämföra med liksom?  

  På lägre nivå än nations-nivå finns det givetvis samhällen som är etniskt, kulturellt och religiöst homogena.

  Om vi nu nöjer oss med att tala om dessa tre faktorer när vi definierar homogenitet.
 • Anonym (skept­isk) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 14 feb 2013 08:31 #5

  Fast jag frågade efter mångkulturella samhällen SOM FUNGERAR. England och Holland har lika stora problem so Sverige, om inte större. Förövrigt stämmer det inte att det bara finns blandade nationer, Finland och Island är ganska homogena. Inget land är dock helt homogent, men det var inte det jag frågade efter.

 • Smarti­e
  Visa endast
  Tor 14 feb 2013 08:38 #6

  Kanada togs förut upp som positivt exempel, men detta har man slutat med sedan de framkommit att även Kanada har stora problem i vissa städer eller områden, samt mest tar in arbetskraftsinvandrare med eftersökta utbildningar etc. Då är det förstås lättare att integrera. Sen skulle jag inte påstå att mänskliga rättigheter respekteras överallt i Kanada. I Ontario har de väl infört Sharialagar? Och precis som i Sverige, förekommer det trakasserier av kvinnor som inte anses klä sig "rätt". Inte överallt men i vissa områden. Vi talar alltså om ett enklav-samhälle där fler och fler lever efter sina egna lagar, än fungerande mångkultur.

 • Anonym (?)
  Visa endast
  Tor 14 feb 2013 08:42 #7

  Har det någonsin funnits något homogent samhälle?
  Sverige, förr i tiden? Nja... stora klasskillnader, fattigdom, utanförskap,
  Inte direkt homogent och trevligt. Kanske i etnicitet men inte annars... 

 • Anonym (Haly)
  Visa endast
  Tor 14 feb 2013 08:46 #8

  Det här med mångkultur är relativt nytt begreppet har bara har använts i lite mer än 50 år, och på den korta tiden tror jag inte att något lands befolkning har hunnit göra sig av med alla fördomar, deras sätt o se på den främmande kulturen som annorlunda eller helt vänjt sig med ett mångkulturellt samhälle.
  Segregering kommer alltid att finnas till viss mån eftersom att det är olika grupper med folk, annars skulle ju folken bli helt lika, mångkulturen som alla pratar om skulle smälta samman till en salig blandning av kulturerna och resultera i en kultur. 

  Men om du vill se ett samhälle som har noll problem med det här så tror jag det blir svårt, för det är nog i framtiden som det ligger.

 • Anonym (Holla­nd)
  Visa endast
  Tor 14 feb 2013 08:51 #9
  Anonym skrev 2013-02-13 19:32:33 följande:
  Holland kan vara värt att kolla upp.  Jag bor i Holland:) Mycket bättre än i Sverige, men inte så bra som jag skulle vilja. Här är det marockanerna som är väldigt utsatta och inte så omtyckta. Det märkte jag väldigt snabbt när jag flyttade hit.
 • Tor 14 feb 2013 08:53 #10
  Smartie skrev 2013-02-14 08:38:56 följande:
  Kanada togs förut upp som positivt exempel, men detta har man slutat med sedan de framkommit att även Kanada har stora problem i vissa städer eller områden, samt mest tar in arbetskraftsinvandrare med eftersökta utbildningar etc. Då är det förstås lättare att integrera. Sen skulle jag inte påstå att mänskliga rättigheter respekteras överallt i Kanada. I Ontario har de väl infört Sharialagar? Och precis som i Sverige, förekommer det trakasserier av kvinnor som inte anses klä sig "rätt". Inte överallt men i vissa områden. Vi talar alltså om ett enklav-samhälle där fler och fler lever efter sina egna lagar, än fungerande mångkultur.  Nej de har inte infört sharialagar, Canadian Islamic Congress ville införa en frivillig form av shariadomstolar, förslaget motsattes hårt av bla Muslim Canadian Congress och Canadian Council of Muslim Women, och sittande regering avslog förslaget och avvecklade samtidigt de liknande "frivilligdomstolarna" för religösa frågor som fanns för judar och kristna.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll