• maxina

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Undra om Frufantomen har fått sin lill* än?? :)

  • maxina

    Men va skönt att allt gick bra för er. Allt blir verkligen annorlunda när den lille kommer, världen vänds upp och ner :) Oh 6 timmar sammanhängande sömn, det har inte min lille lyckats med än och han är 8 månader ;) hoppas det håller i sig för er att hon sover bra. Är ju viktigt med sömnen... Nu är jag och barnen nere på "semester" i Göteborg och hälsar på. Ingen värme här heller men dock strålande sol..

  • maxina

    Men va roligt med en till nyinflyttad :) och nästan lika gamla barn som jag då. Min lilla är 9 månader nu och den store 2 år och 3 månader.. Hur kommer det sig att ni flyttat till Gävle då? Är ju ingen van Gävlebo så du får gärna berätta vart blåsåsen ligger någonstans? ;)

  • maxina

    Okey, va roligt. Vi hade inte heller bestämt oss för Gävle förens maken fick en bra jobberbjudande här och så helt blötsligt hade vi också hittat hus och fått ett bra pris på det och allt :) Hade lite andra städer på listan från början, bland annat Varberg och Östersund.
    Ja men de är ju väldigt nära hit då. Jag brukar ju promenera in till stan härifrån ibland och då går jag ju förbi sjukhuset så kan inte vara hur långt som helst. Nopp malte har inte fått någon plats (där vi vill ha honom) ännu så han har fått vara hemma med oss sedan i julas. Han gick på förskolan i Göteborg och trivdes med det men nu räknar vi inte med att de kommer bli förens till hösten. Din stora då har han fått förskoleplats?
    Nja inga speciella tips, har faktiskt inte hunnit med så mycket alls. Flyttade ju hit vid nyår och så var vi sjuka och sådär länge. Vi har mest hållt oss här hemma och lekt i snön och sådär. Inte testat någon av de öppna förskolorna alls faktiskt. Har ju 2 riktigt busiga och energiska pojkar som är som svårt att komma iväg på något när man är själv med dom båda, tyvärr..

    Oh va tiden går fort som du säger FruFantomen. Hur mår ni? Hur går de  med din lilla? Här hemma är vi sjuka IGEN. Arvid hade dubbelsidig öroninflammation som läkte för bara en vecka sedan. Och nu har båda pojkarna 40 graders feber och mår kasst igen. Suck.. Tur att man inte jobbar kanske, hade ju inte fått gjort annat än att vabba.

  • maxina

    Oh va roligt att tråden hoppat igång igen och att så många hänger på :) ThereseWA: Har en väldigt bestämd 2 åring här hemma nu, Gud va skönt om han hade fått gå några timmar på förskolan. Han hade behövt leka lite med barn känns det som. Han har så mycket energi lilleman.. Vart har ni eran stora nu då? Hoppas verkligen att våra får plats på förskolan till hösten., den förskola vi vill ha dom på alltså ;) Funderar på det där med öppna förskolan. Är de någon som tar med så stora barn som min M dit? I Göteborg var de mest små bebisar och ibland på skollov lite äldre syskon..

  • maxina

    Äsch då, blev sådär utan styckesindelning nu när jag skrev på ipaden.. Sista frågan var ju såklart riktad till alla ;)

  • maxina

    Va skönt att du fick bra hjälp på ammningsmottagningen frufantomen, bra att det finns. Jobbigt när de krånglar med amningen. Jag har haft tur som har haft mycket mjölk och pojkar som ammat bra. Men nu är lillen 9 månader och jag hade gärna slutat snart faktiskt. Har precis dragit ner till 2 ggr / dygn, en gång när han lägger sig och sedan en gång vid 02 på natten.. Hade varit skönt att slippa amma på natten så pappan kunde ta honom en hel natt så jag får sova någon gång.. Men de kommer ju de också ;)

  • maxina

    Men va bra att det även är större barn på öppna förskola. Här. Då kanske man skulle våga sig till någon av dom snart då :) Har fullt upp med ickesovande barn här hemma.. Hur har ni andra det med sömnen? Antar att ni med små bebisar inte får sova hela natten ;) Börjar ju bli riktigt varmt och skönt ute nu, var ute massor i helgen när pappan var hemma och lekte med barnen. Så mycket lättare när vi är två hemma. Märks att man har tätt mellan barnen..

  • maxina

    Jag håller med om att de är stor skillnad på storlekarna mellan kedjornas kläder förresten. Linder kläder är jättesmå tycker jag. Väldigt mycket fint men som sagt smått.. Kapphals är som sagt större. Tror min stora pojk kunde ha deras pyjamasar i st 74/80 tills han var över 1 år iallfall, och han var rätt stor då. Åhléns har också fina kläder, också lite större i storleken. Sedan har vi en del kläder från villervalla, så fina färger, och dom är lite mindre i storleken.

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle