• bailley

    smör eller olja till cupcakes?

    hej

    har någon probat att baka cupcakes med olja istället för smör? Blir de saftigare?Glad


  • Svar på tråden smör eller olja till cupcakes?
  • missan75

    Varför skulle de bli saftigare av olja?

  • bailley
    missan75 skrev 2013-02-28 16:17:18 följande:
    Varför skulle de bli saftigare av olja?
    som morotskakan. Jag läste att oljan gör den saftigare. 
  • missan75

    Jag trodde det var morötterna. I vilket fall bakar jag alltid med smör. När jag inte gör drömmar, då är det olja och margarin.

    Om det inte blir saftigt tycker jag hänger på om det överbakas i ugnen,

  • bailley
    missan75 skrev 2013-02-28 17:03:03 följande:
    Jag trodde det var morötterna. I vilket fall bakar jag alltid med smör. När jag inte gör drömmar, då är det olja och margarin.

    Om det inte blir saftigt tycker jag hänger på om det överbakas i ugnen,

    "Skillnaden mellan smör och olja i receptet:

    Smör ger en lättare och fastare smula i cupcakesen medan oljan ger en fuktig / oljig konsistens med större smulor."

    det är vad jag hittade. Ville bara veta om någon har redan provat det
  • Erki

    Jag har ett recept som jag älskar och i det är det en del olja. Dom blir jättesaftiga och goda. Vet inte om det är oljan eller inte som gör det.

Svar på tråden smör eller olja till cupcakes?