Inlägg från: lykantrophona |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Maskerad, behöver tips!

    Nu vet jag ju inte vad du har hemma.

    Men, många djur är faktiskt ganska lätt om man är bra på smink. Kolla upp sidor för ansiktsmålning för inspiration. Kläder som har samma färg som djuret, en svans som är snabbt ihopsydd för hand av överblivet tyg (och en meter fuskpäls kostar inte så mycket heller). Öron, betar, horn etc går att göra av papier-mache. Insektsvingar kan göras av plastfolie och ståltråd (eller så kan man köpa "älva-vingar" i leksaks/maskeradbutik), ett par stora solglasögon ger också en insektslik look.

    Klä ut dig till en subkultur du inte tillhör? Exempel på klädstilar är goth, fjortis, stekare, rockabilly, hipster, hippie, hårdrockare. Eller helt enkelt ett visst årtiondes klädstil.

    Klä dig till motsatta könet. Om du är en tjej kan du när du klär ut dig till kille även måla på skäggstubb eller mustasch med mascara.

    Klä ut dig till troll. Trasiga gamla kläder, möjligtvis en "tunika" gjort av en gammal säck, ruffsigt hår, svans (vilket inte är svårt eller dyrt att göra), sminka dig till fulare än vad du är. Om du har guldfärgade örhängen sätter du en sådan i ena örat.

Svar på tråden Maskerad, behöver tips!