Inlägg från: Anonym (Sofia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofia)

    Att göra sig fri från en psykopat

    Att lämna en psykopat är inte lätt..
    I mitt fall så vann jag mycket på att jag är en stark person. Jag klarade av den psykiska terrorn när jag väl lämnade honom.
    Jag grät konstant i 6 månader men jag överlevde.
    Vi var hos familjerätten flera gånger och jag visste precis vilka knappar att trycka på efter 7 år. Jag tryckte på de alla under mötena och han gjorde bort sig ordentligt så fort pengar o ekonomi kom på tapeten. Precis som jag visste att han skulle göra. 
    Jag verkligen lämnade min hela själ och jaget under 12 månader för att orka hela processen. Jag orkade inte hela vägen då vi fick gemensam vårdnad, och jag lämnade vår minsta gråtandes varje fredag under flera år.
    Idag är jag dock glad för det då de har en riktigt bra relation idag. Det har dock tagit nästan 10 år för oss att ens kunna prata på en ok nivå igen. Minsta motgång så blir det oroligt, och jag har fortfarande gett mig vid mindre viktiga saker, vet ju att det är ingen ide. 
    Inom vissa aspekter så styr han fortfarande vissa saker.. det driver mig till vansinne såklart men jag har valt att välja mina fighter.
    Det här var inte det livet jag hade tänkt för mig eller mina barn men nu är det så och jag verkligen väljer mina fighter noggrant.väldigt noggrant.
    Vet att minsta oense betyder veckor av "advokat" jidder - jo han är självklart advokat o även åklagare..
    Jag levde med en annan man under 5 år - kan inte säga annat än att allt tillslut dog  pga tjafset med honom, exet. 
    Jag har lärt mig den hårda vägen, har full koll på allt juridiskt och lever tyvärr inte det liv jag vill alla gånger..
    skulle jag åka utomlands utan att meddela innan så kommer jag få skit för det så att det bara skriker om det  
    Han hatar fortfarande att jag klarade vår separation med både livsglädje o sans i behåll.. Minsta chans så är han där och försöker trycka ner mig, 10 år senare.. 
    Men det bästa jag gjort är att lämna honom!
    Min skilsmässa var för mig en frigörelse.. han kan tjafsar vidare, men det tar inte alls så som han vill att det ska göra.
    jodå han har en ny fru sen 3 år tillbaka, men jag är den som vägrade följa ledet, den som vägrade helt enkelt Det är tydligen fortfarande tufft....

Svar på tråden Att göra sig fri från en psykopat