Matlagningsvin?
Hej! Dottern på 15 mån har fått i sig 1 msk fisksås som (fick vi veta sedan) matlagningsvin användes till. Är det okej, tror ni?!
Hej! Dottern på 15 mån har fått i sig 1 msk fisksås som (fick vi veta sedan) matlagningsvin användes till. Är det okej, tror ni?!
varför skulle det inte vara okej? Pga av alkoholen eller vadå? För det är ingen alkohol i matlagnigsvin, och med tnake på hur lite hon fick i sig, vad skulle kunna hända?
Om såsen är kokt efter att matlagningsvinet tillsattes så har alkoholen kokat bort. Gäller även starkare alkohol.
Vi använder vanligt vin i matlagningen och har alltid gjort det, även när dottern ska äta maten. Alkoholen kokar bort under matlagningen.
Nu kommer hon bli alkoholist och skrika efter fisksås i vällingflaskan...
Fast en rödvinssås eller vitvinssås t ex kokar ju som regel i minst en halvtimme. Matlagning brukar inte vara jämförbart med att värma glögg.
Ett par minuter? Oj, det blir sträv och vattnig sås det. Hur som helst tycker jag att det är ett icke-problem, om man tar i beaktande mängden som inmundigas, utspädningsfaktorer mm.
Jag använder vin i såser som hela familjen äter. Kokar man den bara, så försvinner alkoholen.
Genom att inte koka vin mer än tio minuter förstås.