Inlägg från: Loriyana |Visa alla inlägg
  • Loriyana

    Är det svårare för homosexuella att adoptera, varför?

    Homosexuella par får adoptera i Sverige. Däremot så är nästan all adoption internationell, dvs Sverige får barn från andra länder. Detta betyder att Sverige måste rätta sig efter adoptionsländernas lagar och bestämmelser. Det finns länder som inte tillåter att deras barn hamnar hos homosexuella par utan de insisterar på att barnet/barnen hamnar i en heterosexuell familj.

    Inhemsk adoption är ett alternativ för homosexuella par i Sverige som vill adoptera, men i Sverige är det ytterst få barn som adopteras bort. De flesta som blir gravida oönskat väljer abort.  

  • Loriyana

    Om vi återkopplar till ämnet. Läste i tidningen idag att Ryssland numera har stoppad all adoption till Sverige pga att Sverige tillåter samkönade par att adoptera. Det är det som i grund och botten gör det svårt för homosexuella par att adoptera, dvs att de länder där adoptivbarnen kommer ifrån inte tillåter det. OM vi ska ha homosexuella par som adopterar i Sverige så borde vi uppmuntra till fler inhemska adoptioner. Dvs erbjuda adoption som alternativ till abort till svenska kvinnor.

  • Loriyana

    Vi har 30 000 aborter om året i Sverige. Det hade räckt med 1% som valde adoption som alternativ för att fylla behovet.

Svar på tråden Är det svårare för homosexuella att adoptera, varför?