• Anonym

    En pinsam fråga men vad gör ni med det som blir kvar av falukorven?

    Vilket? Vi äter det som steks, sparar resten av falukorven om det blir nått kvar.

  • Anonym
    Anonym (Pinsamt) skrev 2013-03-21 19:33:12 följande:
    Ja precis så menar jag!
    Varför gör du så? Det är ju ingen skillnad i smaken, om du inte köper någon sorts rökt falukorv?
  • Anonym
    Anonym (Pinsamt) skrev 2013-03-21 19:50:57 följande:
    Jag kan tyvärr inte ta en bild eftersom korven är uppäten och kanterna ligger i komposten. Men ja det är falukorv jag menar.
    Jag äter inte skalet på annan korv heller.
    Men "skalet" är ju plasten runt som man drar bort. Förstår inte vitsen att faktiskt skära bort yttersta biten av korven också.

    Hur gör du med grillkorv, prinskorv, kabanoss, chorizo etc?
  • Anonym

    Jag gillar inte att äta kanterna längst ut på t.ex en limpa. Jag börjar ta från ca 3:e-4:e skivan och framåt. De andra brukar nog tyvärr mest åka i sopen. Varför vet jag inte riktigt har alltid varit så,kanske för att de är så små :) 

  • Anonym

    Har folk på jobbet som alltid pillar bort kanterna på brödet till och med på polarbröd :S men att någon skalar korven har jag aldrig hört talas om :P

  • Anonym
    Jose skrev 2013-03-21 23:39:05 följande:
    Men åh vad jag blev glad av att läsa detta. Hur ofta får du kommentarer som "Det finns ingen kant" - jag håller med dig. Ostkant smakar så jäkla illa!!!!! Jag har aldrig träffat någon annan som tycker som jag ;)
    Jag gillar inte heller ostkant, har därför slutat köpa ost som man hyvlar, för det blir ju inget kvar ens utav en gouda ost när man räfflat av yttersta lagret ett par ggr :P 
  • Anonym
    Thaleya1 skrev 2013-03-21 23:48:11 följande:
    Alltså TS den här tråden är ju jätte rolig!

    Menar du verkligen att du skär av ändarna på korven och därefter skär av hela yttersidorna? Som att du skalar en morot ungefär?


    Bild för att förtydliga...

    Ts det i den svarta inramningen är skinnet på korven, det du säger att du skalar bort? har jag rätt?

    Den gula inramningen är plasten korven är förpackad i, den ska man inte äta alls.

    Det den blåa pilen pekar på är änden/kanten av korven och den skär du bort eller hur?

    och inom den gröna ringen är det enda på korven du äter..?

    .................................................. .................................................. .................................................. ......................

    Jag brukar äta hela korven förutom den röda plasten som man ska slänga. Ibland ger jag hunden mina kanter för att de gör sig inte lika fina i stekpannan. Det som inte äts upp fryses in i matlåda.

    Ha ha ha, jag ser att du värderar din tid högt.
  • Anonym
    Thaleya1 skrev 2013-03-21 23:48:11 följande:
    Alltså TS den här tråden är ju jätte rolig!

    Menar du verkligen att du skär av ändarna på korven och därefter skär av hela yttersidorna? Som att du skalar en morot ungefär?

     


    Bild för att förtydliga...

    Ts det i den svarta inramningen är skinnet på korven, det du säger att du skalar bort? har jag rätt?

    Den gula inramningen är plasten korven är förpackad i, den ska man inte äta alls.

    Det den blåa pilen pekar på är änden/kanten av korven och den skär du bort eller hur?

    och inom den gröna ringen är det enda på korven du äter..?

    .................................................. .................................................. .................................................. ......................

    Jag brukar äta hela korven förutom den röda plasten som man ska slänga. Ibland ger jag hunden mina kanter för att de gör sig inte lika fina i stekpannan. Det som inte äts upp fryses in i matlåda.
    hahahahahahahaha  klart som "korvspad"!!
  • Anonym

    TS! Vi borde dela på falukorven! Jag älskar yttersta delen men tycker inte om det i mitten. Kanterna eller skinnet (inte den röda plasten) är det godaste på korven!
    Jag äter ändå det i mitten men jag hade gärna sluppit om det inte vore helt sjukt slöseri med mat. 
    Ändarna som är skrynkliga tycker jag inte om, det är kallt fett samlat i vecken som får mig att rysa.
    Tur att hunden gillar det!

     

Svar på tråden En pinsam fråga men vad gör ni med det som blir kvar av falukorven?