Inlägg från: IceJossan |Visa alla inlägg
  • IceJossan

    Varför bajsat vår katt på golvet?

    Varför låter du en så ung hona få ungar?? Hon är ju bara tonåring själv!!! Att hon bajsar utanför lådan kan ha med mycket att göra - smärta, hormoner, missnöje över lådsituationen, nåt familjen gjort, nåt i hemmet katten inte tycker om, osv.

  • IceJossan
    bebis maj 12 skrev 2013-03-31 13:33:28 följande:
    Tack för svar! Vill bara säga att jag har aldrig vart med om en katt som tagit ungar så tidigt, utan våra katter har tagit ungar ca ett halvår efter dom fyllt ett år. Kan katten helt plötsligt bli anti den kattsand som hon alltid vart van vid? Vi har två lådor nu...ska prova att byta sand...

    Man låter inte en katt gå okastrerad ute. Katter är fertila från att de är ca 6 månader. En så ung katt som din kan ta stor skada av att vara dräktig och risken är stor att hon är för ung för att vara en bra mamma - hon är ju fortfarande ungkatt.


     


    Jag tror inte att det är kattsanden det är fel på, utan andra saker i hennes tillvaro som jag skrev i tidigare inlägg.

  • IceJossan

    Det är skillnad på att veta vad man gör och bry sig om katter, mot att förstå vad denna avel får för konsekvenser. Över 100 000 huskatter (bondkatter, blandraser) går utan hem för det finns inte hem till alla. Och när då t.ex. trådskaparen låter sina katter få ungar och säljer/ger bort dem så innebär det att katterna som äter ur soporna och förgäves försöker fly kylan inte får den hjälp de behöver och förtjänar för de hem som syker upp fylls av de katterungar folk medvetet låtit avla fram. Och när de framavlade ungarna är vuxna så får några av dem egna ungar. Som får egna ungar. Som får egna ungar... De hemlösa katterna blir fler och fler. Många föds och dör i svält och sjukdom för de aldrig får hjälp. Och många så kallade familjekatter slängs ut när familjen tröttnat, flyttat eller annat. Ofta är dessa katter fertila och får snart därefter ungar. Det är så det fortsätter... Det enda som hjälper mot detta, som gör att färre katter slängs ut och att färre katter föds är att folk kastrerar sina katter så att det blir svårt att få tag på billiga kattungar. Då vänder sig fler folk till katthemmen och hjälper katter därifrån, katter som räddats från hemlöshetens svält och brist på vård. Vissa tror att det är skygga och "mentalt förstörda" katter det handlar om men det är det inte. Det är lika goa katter som Simba, Stina och alla andra familjekatter. Skillnaden är bara att vissa av dem måste få några månader på sig innan de vågar lita på människor. Men många av dessa katter är tama hittekatter som redan är vana familjekatter.

Svar på tråden Varför bajsat vår katt på golvet?