Champinjon stuvning?
Hej! Jag hade tänkt att göra champinjonstuvning som förrätt ikväll.
Och ha det på rostat bröd. Någon som vet hur man gör en god stuvning? :)
Hej! Jag hade tänkt att göra champinjonstuvning som förrätt ikväll.
Och ha det på rostat bröd. Någon som vet hur man gör en god stuvning? :)
Färska champinjoner som man skär i skivor. Stek dem med mycket smör tills de blir gyllenbruna. Salta och peppra.
Ta en kastrull och lägg i champinjonerna där, tillsätt mjöl och mjölk. Blir den lös tycker du, tillsätt mer mjöl, blir den degig, tillsätt mer vätska.
Lycka till! :)
Jag brukar ha i 1/2 svampbuljongtärning från Knorr istället för att salta :)
En skvätt grädde gör det mesta godare.
Lite finhackad lök så blir det ännu godare
Jag brukar steka i mitt fall då kantareller eller trattkantareller men det går lika bra med champinjoner.
Steker det i mycket smör och saltar och på med grovmalen svartpeppar, sen slår jag på en 5:a grädde den fetaste sorten lite soja för färgen skull och låter allt koka upp sen får det sjuda bra länge tills det har fått en krämig konsistens.
Så här gör bara om jag ska ha en liten laddning till varma mackor typ den blir mums.
Ska jag ha mer så gör jag som en vanlig brunsås men med bara grädde som jag reder av så att den blir betydligt tjockare en brunsås..
Färsk hackad persilja i är gott. 3dl grädde typ och en röd lök..mums !