• Philippa

    Concerta innan och under graviditet?.. =/

    Min bästa vän hade concerta pga ADHD och fick sluta med dom innan hon blev gravid.... fick börja när amningen var slut. Får du äta dom för din läkare nu när du planerar graviditet?

  • Philippa
    Sanova82 skrev 2013-04-02 08:37:42 följande:
    Asså jag har ingen aning. Därför jag undrar om de finns någon som vet något om de. för jag har hört att man kan ta concerta innan o under graviditeten om det är lägsta dosen. och inte ta varje dag. Men de e bara något som jag hört. Jag tar ju min medicin varje dag och jag använde inte medicin innan min första grav o inte innan heller utan de va efter mammaledigheten som jag fick medicin för att jag va inte motiverad till att arbeta och fokusera på viktiga vardagliga saker som hålla ordning i hemmet och köra bil o så för att upperätthålla min uppmärksamhet. Visst kan jag prata med min läkare om det. Men han lär ju knappast sjukskriva mig från arbetet för att jag inte medicinerar pga att jag försöker bli gravid. =/ Det är svårt det där.

    Concerta innehåller ett medel som kan ge svåra fosterskador... så prata med din läkare så snart som möjligt INNAN du är gravid. Man ska inte ta nån tablett då och då.....då har du fått fel information.
Svar på tråden Concerta innan och under graviditet?.. =/