• vill ju nu

    Concerta innan och under graviditet?.. =/

    Hej! Jag äter concerta och försöker bli gravid. Jag pratade med både min läkare och min gynekolog innan vi började försöka. Jag har fått rådet att fortsätta medicineringen men att i början av en graviditet bör man sänka dosen så mycket man kan då alla viktiga organ utvecklas. Man har inte sett någon uttalad förhöjd risk för fosterskador. Dessa råd att kunna forsätta är ganska nya tror jag så om någon blivit rådd att inte ta under graviditeten för två år sen så gäller inte samma nu som jag förstår det just på grund av att dom inte sett någon uttalad förhöjd risk. Jag funderar mycket kring min medicin så det vore skönt att prata av sig med fler i samma situation.

  • vill ju nu

    Nä, det är nog olika. Kanske ska förtydliga att jag, om jag kände att det funderade, skulle sänka min medicinering. Jag vet att jag kan fungera behjälpligt med lite mindre dos. Jag har ADD och har inte problem med hyperaktivitet utan snarare hypoaktivitet (kommer inte igång alls). Skönt att du hittat rätt dos. Grattis till graviditeten!

  • vill ju nu

    Nä det är både foster/familj och sin egen hälsa man bör tänka på när man är gravid. Tror nog man ska skaffa sig en läkarexanen och/eller diskutera detta med lämplig expert innan man påstår att man vill ge sitt foster fosterskador bara för att man medicinerar. Hur många tror du medicinerar under graviditet? Med ssri, mot diabetes eller mot bipolär sjukdom osv osv... Man väger det noggrant och det inget man tar lätt på. Tror du verkligen att någon mamma vill ge sina barn fosterskador.? Det är självklart inte så. Men skit samma för jag antar att du bara vill provocera, men vet du vad? Jag blir inte provocerad för jag vet min historia och det vet inte du.

Svar på tråden Concerta innan och under graviditet?.. =/