Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    Laktosintolerans/Mjölkproteinallergi

    Är det så att du är intolerant/allergisk och under mycket lång tid ändå utsatt magen för dessa ämnen så är det ju inte alls ovanligt eller konstigt att mage och tarmsystem blivit skadad och därav också får svårt att hantera i princip allt du äter. Vid glutenintolerans skadas tex tarmluddet i tarmarna om man intar gluten. Det gör att tarmsystemet inte kan fungera normalt, och maten blir svår att hantera.

    Det kan också vara IBS, som ju kan bero på en mängd olika orsaker bla allergi, men inte att förringa - även stress.
    www.netdoktor.se/mage-tarm/artiklar/irritabel-tarmsyndrom-irriterad-tjocktarm-irritable-bowel-syndrome-ibs/

    Vid IBS så reagerar magen ofta mer på svårhanterliga ämnen, spannmål, gluten och mjölkprodukter är några exempel. Reaktion mot e-ämnen är också betydligt vanligare än man tror.

  • skogsvitter
    siolina skrev 2013-04-05 12:56:02 följande:
    Vad menar du kan hända om man utesluter gluten från kosten utan att ha fått intoleransen bekräftad av en läkare? Eller missförstår jag dig?
    Ingenting. Det enda är att det inte syns på testerna om du börjat utesluta gluten innan du gjort ett test. Värre eg att utesluta mjölk eftersom man kan behöva extra tillskott av kalcium. Nu är ju många ersättningsprodukter kalciumberikade, men kan vara värt att tänka på. Ibland kan man behöva extra och då finns det ju i tablettform.
Svar på tråden Laktosintolerans/Mjölkproteinallergi