• maria91

    Om jag blir nekad snitt vad gör jag då? :((

    Det är nu bara ca 11 veckor kvar tills det är min bf. Jag har pratat med min bm två gånger om att jag är livrädd för att föda vaginalt och jag vill verkligen ha planerat snitt. Har även pratat med aouromatagningen i Örebro och dom skulle kontakta mig i vecka 29. Min barnmorska sa till mig idag att (ingen kan tvinga dig) men det är inte bara att få snitt. Hon vill träffas nästa vecka å prata med mig om bara själva förlossningen men jag vet att jag vill inte!! De skrämmer mig, jag får panik å börjar gråta! Jag är rädd för att något ska gå fel, att jag inte klarar av smärtan att jag gör fel att barnet fastnar (min sambos syster fick syrebrist å blev hjärnskada) så min sambo är född med snitt! Jag är rädd för att jag får panik å allt blir fel så de blir akut snitt eller att jag typ dör! Eller att barnet dör å då är det mitt fel!! :( De låter sjukt fånigt men jag är inte stark när det gäller smärta. vill så gärna ha snitt så att jag kan vara lugn å vet att smärtan som jag även får av snitt valde jag själv! Fick ni beviljat snitt pga rädsla? Hjälp mig..

  • Svar på tråden Om jag blir nekad snitt vad gör jag då? :((
  • maria91

    Jag kommer stå på mig! Både jag och min sambo är helt fast i detta. han stöttar mig till tusen å han fyller i med ord jag tappar när jag försöker att förklara mig inför min bm med gråten långt uppe i halsen. Jag vet att det alltid är bäst för barnet å komma ut vaginalt men har läst en sida där en sektionchef på obsteriksektionen sker om för- och nackdelar. Och inget överväger mig till att ändra mitt beslut! Jag är rädd å jag kommer stå för det ända in i de sista. Jag önskar bara att sjukvården kunde se med lite andra ögon ibland.. att man ska behöva kämpa så för att inte må dåligt å vara orolig! Men som sagt, jag vet vad jag vill!

  • maria91

    Jag har inte läst så mkt bara här på fm och jag önskar att de vore så lätt att bara läsa men de sitter inte vara i huvudet på mig! De sitter i kroppen å i hela mig.. jag vill lära mig å kunna hantera mig själv när jag blir upprörd. Som jag läst är det många som får men för livet efter en vagina förlossning men det är inte BARA det som skrämmer mig! De är själva situationen som skrämmer mig..

  • maria91

    Jag var och pratade på usö, hon sa detta samtal tar ca 45 minuter sen börja hon å jag blev lika ledsen som varje gång å efter 10 minuter så fick vi ska åka hem. Ska till läkaren som tar beslutet den 21 maj! Är så nervös!! :(

  • maria91
    Stinsen skrev 2013-05-13 19:32:23 följande:
    Stackare lider med dig,vet hur det känns....jag blev muntligt beviljad snitt när jag var i vecka 15 .... vi skulle ses igen i v35 för planering av datum för snittet,då hade hon tagit tjänstledigt och ingen kallelse kom. Jag ringde själv och fick en tid för samtal/planering med en annan läkare som totalvägrade att ge mig snitt :/ Jag har alltså gått hela graviditeten och trott att jag vid detta laget skulle vara snittad nu och helt plötsligt ska detta barn födas på de vis som kallas "normalt". Jag har epilepsi och får anfall när jag anstränger/tar ut mig (ex löpning/simning mm) ,när jag blir arg,ledsen,orolig osv..... trots att neurologen råder till snitt för min del går denna skata emot det och kan på sin höjd sträcka sig till att jag blir igångsatt på plats ..... det är vårt 4:e barn,de andra är födda vaginalt men då var jag "frisk" , fick ep efter en blödning i hjärnan för några år sedan...... Från att ha mått toppen mår jag nu skit,har ep känningar av och till pga oro och igår kom ångesten som vägra släppa :/

    men gud!! fy va fult gjort emot dig!.. kan du inte prata med den personen som lovat dig snitt ifrån början?! Tycker det är så fel om du lider av en sjukdom oxå :(( Stackare! :( Förstår inte varför de har så svårt att tillåta snitt de är nog väldigt få som faktiskt vill ha snitt pga olika orsaker..de flesta vill ju föda "normalt" så låt de minimala få personer med rädsla, andra orsaker få göra snitt. Usch! Önskar dig all lycka!
  • maria91

    Alltså jag vill ha snitt för att jag är rädd. Skulle jag inte vara rädd skulle jag aldrig välja snitt istället för föda "vanligt" men en rädsla styr man inte över. Om jag nu inte får snitt så är det ju så men då ska ja göra allt jag kan för att försöka klara av en "vanlig" förlossning men vilket jag ser nu som omöjligt.. Känns skönt att så många skriver å delar med sig!! :)

  • maria91
    LisaNi skrev 2013-05-16 18:04:16 följande:
    Du kommer säkert tycka jag är en idiot nu, men har du läst andra trådar om kvinnor som varit lika rädda som du och sen haft en bra vanlig förlossning? Tex denna: www.familjeliv.se/Forum-2-254/m69817776.html

    tycker inte att någon är idiot som försöker hjälpa.. men på din fråga svara jag JA! självklart har jag läst massor massor massor å har inte hört andra säga att deras "vanliga" förlossningar var fruktansvärda eller svåra alls.. utan de är bara jag! jag vill verkligen ha snitt!
  • maria91
    Josefine 0716 skrev 2013-05-17 21:56:17 följande:
    Har oxå gjort två snitt har mitt tredje planerat nu 27 maj.. Ångrar inte mina snitt och vill i te föda vaginalt!! Ang efter operation har jag inte haft några som helst besvär Vart kvar på bb 1-2 dygn tagit hand om mina barn direkt och ätit har jag fått när jag vill efter.. Stå på dig!!! Lycka till

    nej jag förstår inte riktigt folk som säger att de är så "besvärligt" efter snittet.. klart de är ju en operation men sånt ska inte kunna hindra någon som psyket tar stryk! Får jag fråga varför du fick snitt ifrån början? Var de pga rädsla? Hoppas verkligen jag får snitt!! Kommer inte ge mig i första hand.
  • maria91
    Minbaby skrev 2013-05-21 08:59:26 följande:
    Var hos förlossningsläkaren häromdagen och fick beviljat snitt , har ca 6v kvar nu så var där rätt sent. Jag har visserligen epilepsi men min neurolog tycker inte att jag behöver snitt, Står på låg medicinering och har inte haft anfall på massa år, med andra ord inget jag Borde få kejsarsnitt för. Jag är livrädd för en vaginalförlossning enbart pga skadorna som kan uppkomma , egentligen inte smärtan för Det kommer göra ont med kejsarsnitt också. Mitt upplägg inför mötet var att verka väldigt påläst och säker, känner dom att man är Minsta velig, nervös, vek så får man inte snitt. Jag hade min kejsarsnitts tid inbokad och klar 10 min senare. Självklart beror det på vilken läkare man träffar som i alla avseenden här i livet Men läs på och var bensäker på vad du vill och varför, säg konkreta saker varför du inte Vill föda vaginalt. Lycka till !

    Jag vill ju oxå ha snitt just för att jag är rädd! JAG är helt säker på vad jag vill jag tvekar inte och jag kommer inte ge mig! Jag är medveten om alla för å nackdelar med både snitt å vaginal förlossning. Är så nervös nu, bara ca 1h kvar innan jag ska träffa läkaren!
  • maria91
    Leola skrev 2013-06-13 12:23:01 följande:
    Maria91, hur gick det hos läkaren? Fick du beviljat snitt? Kanske har du redan fått bebis nu!?

    Fick inget snitt. Så nu laddar jag upp för att försöka ta mig igenom en vaginalt förlossning så bra som möjligt. Kanske några som har tips å råd att ge? Någon som vart med om samma sak som jag?
Svar på tråden Om jag blir nekad snitt vad gör jag då? :((